♪ Wat zijn die boeren stil! ♪

We voelen ons genomen. Bekocht. Wat is er mis met Zaandam, boeren? We waren er helemaal klaar voor vanochtend!

Orkaan’s meest scherpe verslaggevers togen vanochtend in alle vroegte, gehuld in een mest-proof pak, en gewapend met notitieblok en fotoapparatuur,  naar het distributiecentrum van Albert Heijn op industrieterrein Westerspoor om de boeren op te vangen.

Al wat wij zagen… d’r was geen enkele boer. Geen spoortje tractor, mestwagen, hooivork of protest.

UPDATE. Boeren voeren overal in Nederland acties, onder meer bij distributiecentra van winkels, fabrieken en overheidsgebouwen. Ook bij de NOS werd actie gevoerd. Op veel snelwegen en N-wegen leverde dat opstoppingen op. In Noord-Holland zijn de toegangswegen naar Tata Steel geblokkeerd. Bij de Wijkertunnel werden boeren beboet omdat ze op de snelweg reden. Op de A9 bij Uitgeest werden boeren door de politie tegengehouden.

teketekst boeren

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Bruce Latham

    Misschien omdat de boeren de voorlopige voorziening zaak van de supermarkten verloren, en er nu een dwangsom boven hun hoofd hangt voor elk distributiecentrum dat geblokkeerd wordt?

  • Piet Zwikker

    Beter het nieuws volgen Orkaan! Gisteren was er een gerechtelijke uitspraak met een dwangsom ,waardoor de akties zijn afgeblazen. Vrijdag was er al een publieksvriendelijke aktie op de dam in Amsterdam fruit en hamburgers uitgedeeld.Grandioos verlopen.

  • De Orkaan

    In de voorlopige voorziening werd de FDF verboden distributiecentra stil te leggen. De boerenorganisatie stelde daarop dat ze helemaal niet opgeroepen hadden tot zo’n actie, dat was ‘nepnieuws’. Ze hadden die oproep trouwens wel gedaan (hoezo nep?) maar die van een smiley voorzien, dus iedereen kon weten dat het niet serieus was (boerenhumor, een dun boekje). Bovendien werd er gesteld dat ze niet instonden voor individuele acties, en daar ook niet verantwoordelijk voor waren, waardoor het toch mogelijk was dat boeren (die de grap niet begrepen hadden) bij distributiecentra gingen demonstreren. De rechter heeft nadrukkelijk demonstraties niet verboden. En vanmorgen zijn dus ook wel degelijk distributiecentra geblokkeerd, o.a. in Tiburg en Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *