♫ Kapiteinskoor: Zingen op de Zaan terug? 

Jaaaaaaaaa! strak plan! Burgemeester Hamming heeft alvast aangegeven dat hij het een goed plan vindt: Hij zou ‘het fantastisch’ vinden als Zingen op de Zaan nog eens georganiseerd kan worden, bijvoorbeeld bij het 50-jarig bestaan van Zaanstad.

Afgelopen zaterdag 10 Juni presenteerde het Kapiteinskoor het boek ‘een kwart eeuw Kapiteinskoor’ in haar thuishaven het Tolhuys aan de Zaan. In het boek, geschreven door oprichter en erelid van het koor Ron Couwenhoven, wordt aan de hand van vijfentwintig verhalen een beeld geschetst van het koor dat zevenentwintig bestaat. 

Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan Zingen op de Zaan: 

‘Het meest fantastische evenement op de Zaan dat de Zaanstreek heeft gekend.’ 

Voorzitter Wim de Graaf jr. refereerde daaraan in zijn verhaal waarmee hij de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek aan burgemeester Jan Hamming inleidde. Daarop gaf de burgervader aan dat hij het evenement graag terug zag komen. 

Een mooi streven en er is werk aan de winkel. 

Met optredens van Benjamin vd Logt, Laurens van Rooijen, Mark Enthoven, Daan de Groot en Rinke van Sante was het feest compleet. Nou, bijna dan: het koor bracht ook nog enkele liedjes uit haar eigen repertoire.

Het boek is te koop bij het Kapiteinskoor op de woensdagavonden in het Tolhuys of je kan mailen secretariaat@kapiteinskoor.nl

Door: Merel Kan op basis van bericht van Wim de Graaf. Foto’s: Wim de Graaf/ Kapiteinskoor

Deel dit artikel:

7 reacties

 • mooi boek van kapiteins koor en het zal leuk zijn als zingen op de zaan weer terug komt was altijd gezellig

 • Marleen Verhoef

  Maar dan alleen met live muziek en geen versterkers .

  • Cath Boon

   Helemaal met je eens. die enorme schuiten waar dan zangers op stonden te blêren met enorme versterkers verziekten alles.

   Het gaat om zingen op de Zaan en was van oudsher de koren. Die konden de voering uit hun keel zingen maar vielen compleet weg tegen dat elektronische geweld. En dan nog allemaal door elkaar ook. Het zou met tussenpozen moeten, schip voor schip met bv 5-10 min. ertussen zodat je elk koor apart even kan beluisteren. Zoiets, maar iig niet zoals het de laatste keer was.

 • Peter den Herder

  Leuk zingen op de Zaan. Iedereen weer met zijn bootje de Zaan op. Zo gezellig en voor iedereen vrij. We gebruiken de Zaan veel te weinig voor dit soort evenementen. Ik ben vóór.

 • Guda De Boorder

  ja graag er moet veel meer op de Zaan gebeuren, we wonen tenslotte aan/in de Zaan/dam
  zeker Zingen op de Zaan

 • Peter Bont

  Inderdaad, klein bootje, kleine versterker ,dat is en was zingen op de Zaan. Terug naar de basis.

 • Peter Bont

  Mooie tijd met Bo Hendriks en consorte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *