10.000 zonnepanelen PontMeijer, grootste centrale Zaanstad

Op de loodsen van PontMeyer aan de Symon Spiersweg in Zaandam (bedrijvengebied Zuiderhout) komen 10.000 zonnepanelen.

De installatie wordt de grootste in Zaanstad en gaat voor ca. 800 huishoudens schone elektriciteit opwekken.

De bouw van de installatie start begin 2018.

Hout- en bouwmaterialenleveranciers PontMeyer en Houthandel Jongeneel zijn onderdeel van TABS Holland, Jongeneel is in Zaandam aan de Sluispolderweg gevestigd.

Volgens een bericht op De Houtkrant.nl zal door de nieuwe centrale de CO2-uitstoot jaarlijks met ruim 1,2 miljoen kilo afnemen.

Foto: TABS

Deel dit artikel:

5 reacties

 • arjan

  Dit moet gewoon een verplichting worden voor alle panden op industrieterreinen. Minimale bedekking van het dak met zonnecollectoren van bijvoorbeeld 70%.

 • Egbert Visser

  Dit is een goed initiatief van PontMeijer, ik vind alleen dat Gemeenten, Provincie`s en de Rijksoverheid zelf het goede voorbeeld moeten geven door op hun gebouwen ook massaal zonnepanelen te plaatsen, denk hierbij aan scholen, buurt- en gemeentehuizen etc.

 • Peter Blokker

  wat is er nu belangrijker, de 10 000 zonnepanelen, of dat het de grootste centrale van Zaanstad is? ik vind dat tegenwoordig zo belachelijk van wij zijn de grootste of de hoogste of de langste of dikste,enz, dat is toch niet belangrijk, het is gewoon een scone centrale meer niet.

 • Cees

  goede actie. Mogen we ook gewoon blij mee zijn.

 • Hoe / via welke maatschappij wordt die energie teruggeleverd?
  Toch wel via de Z(aanse)E(nergie)Koorporatie hoop ik?
  Tip: als daar (nog) geen direct samenwerkingsverband mee is, dan kan dat ook (zonder extra kosten of moeite) als Pont Meyer (of ieder ander) zijn energie contract met Greenchoice afsluit en daarbij aangeeft dat via de ZEK te willen laten lopen. Greenchoice geeft trouwens (i.e.g. aan particulieren) de hoogste vergoeding (11 ct p kWh) voor netto teruglevering (alles boven het eigen verbruik)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *