10 jaar galerie Zaansgroen

Een bijzonder weekend voor galerie Zaansgroen. Er is namelijk geen expositie. Een uitzondering. In onze weekagenda komt Zaansgroen vrijwel altijd voor. Maar dit weekend dus niet.

Een goede reden om de galerie van Mark van Westervoort aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam extra aandacht te geven. Al 10 jaar zijn er namelijk vrijwel elk weekend exposities bij Zaansgroen (en dat is langer dan De Orkaan bestaat: 9 jaar).

De afgelopen week fotograaf Erik Esteie, en de komende weken Sacha Ofman en Mea Stoeltjes (28 en 29 januari), Gerdien Biersteker en Thelma den Adel (4 en 5 februari), Rob de Vries en zijn cursisten (11 en 12 februari), Els Borgesius (18 en 19 februari). En verder:

“De Atelierroute en T*ART van Tengel. Hiernaast zijn er de vaste exposities van De Onafhankelijken en die van 2de Kans Kunst. We hebben drie foto-exposities waarvan één in infrarood. Een bijzondere techniek waarin u een lezing en workshop kunt volgen onder leiding van Ariane James, artistiek manager van de opleiding Toegepaste Fotografie van de Fotoacademie te Amsterdam.

De Tsjech Valentin Horba komt over tijdens het Pinksterweekend met Zaans werk in zijn eigen beroemde stijl: zachte kleuren, met een vleugje humor. Muzikaal begeleid door Hailander.

Een speciaal project vormt de expositie en boekpresentatie Nederlands-Indië. Michelle van den Berg interviewde acht mensen die hun jeugd in Nederlands-Indië hebben doorgebracht. Herma van Bolhuis maakte acht portretten, acht schilderijen van het model in interieur en acht kleine Indische herinneringen.

Naast Zaansgroen viert ook Kees te Kolsté zijn lustrum: 50 jaar kunstenaar. Een retrospectief van zijn werk door de jaren heen.”

Website: Zaansgroen.nl

Boven een impressie van de ingang, onder de komende vijf exposities.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *