Musea en theaters dicht, geen sport tot 31 maart

Zaans Museum, Zaantheater, KunstGreep, Kaasfabriek, Groote Weiver en De Bullekerk gaan voorlopig dicht. De meeste sportwedstrijden zijn tot 31 maart afgelast. Bioscopen beperken het aantal toeschouwers.

Het kabinet heeft besloten dat alle evenementen in maart waar meer dan 100 mensen bij elkaar komen niet door mogen gaan vanwege de kans op besmetting met het coronavirus. Scholen blijven voorlopig open.

In Wormerland gaat de afscheidsbijeenkomst van burgemeester Tange op vrijdag 13 maart niet door. De rondtour door de gemeente gaat wel gewoon door.

Het Oranje Fonds, de organisator van NLdoet, roept deelnemende organisaties op hun activiteiten uit te stellen. Het college van B&W van Zaanstad zou op vrijdag 13 en zaterdag 14 aan diverse activiteiten meedoen maar heeft aangekondigd deze dagen geen vrijwilligerswerk te doen.

De kerkdiensten in de Noorderkerk Zaandam zijn t/m 31 maart alleen online te volgen. Zondag 15 maart om 10.00 uur zal de eerste kerkdienst zonder publiek plaatsvinden onder leiding van dominee Sjaak Visser.

Cultuur

Het Zaantheater heeft alle voorstellingen voorlopig afgelast. Ook De KunstGreep in Oostzaan heeft de voorstellingen afgelast. De Kaasfabriek in Wormer heeft de voorstellingen van dit weekend afgelast.

Cultureel centrum De Bullekerk heeft alle voorstellingen t/m dinsdag 31 maart afgelast.

De activiteiten in de Zuidervermaning in Westzaan zijn afgelast.

Podium De Flux beslist morgen (13 maart) over het al dan niet doorgaan van concerten.

Het Zaans Museum wordt tot 31 maart gesloten.

Sport

De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden deze maand afgelast. Ook wordt er niet gespeeld in de volleybal-competitie en dat geldt ook voor waterpolo en tennis.

Zaterdag 14 maart zou KZ de laatste wedstrijd spelen in de Korfbal League, de Korfbalbond heeft alle wedstrijden tot 31 maart afgelast. KZ traint ook niet meer tot die datum.

Bioscopen

De Pathé bioscopen blijven open, maar de capaciteit wordt gemaximaliseerd op 100 bezoekers in een zaal of foyer tot minimaal 31 maart 2020. Ook is er vrije stoelkeuze zodat je kunt kiezen waar je gaat zitten. Alle bezoekers die al een kaartje hebben en niet willen te komen, krijgen hun geld terug.

Bij Filmtheater De Fabriek is er voorlopig een beperkte zaalcapaciteit (zaal 1 maximaal 40 bezoekers, zaal 2 maximaal 30 bezoekers). De Q&A met Freek en Hella de Jonge na De slag om het vrouwenhart gaat vanavond (donderdag 12 maart) niet door. Marjolijn Noom is wel aanwezig voor een nagesprek.

Foto: Premier Rutte, minister Bruins en een doventolk tijdens de persconferentie vanmiddag.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *