De verzamelbanden Donald Duck zijn uit, het huis heeft een make-over gehad, alle leuke series zijn gebingewatcht, de kledingkast is opgeruimd en de digitale borrels komen je neus uit. 

Het is daarom tijd voor een nieuwe uitdaging: De 1000-stukjes Lockdown Puzzle Challenge van De Orkaan! 

Orkaankrachten en lockdowndeskundigen Bas en Eelco begonnen 11 dagen geleden, direct na de persco, aan een 1000-stukkige puzzel en zij sporen anderen aan hetzelfde te doen en… ja hoor! Veel Zaankanters namen de handschoen op! Puzzel na puzzel ontvingen we!

Vandaag plaatsen we een dieptepunt. Simone Ronchetti is er stuk van. Gelukkig schreef ze het van zich af. We plaatsen haar relaas 1:1

Nachtmerrie

De nachtmerrie van elke puzzelaar heb ik beleefd. Het was geen droom maar hartstikke echt!

Ik kreeg eerste kerstdag een 1000-stukjes kerstpuzzel. Tweede kerstdag begonnen en ik begin, zoals velen, met de kantstukjes.

Heel raar maar aan de bovenkant kwam het niet uit. Ik hield 2 stukjes over. Het was een nieuwe puzzel, heb zelf de plastic zak open gemaakt. De stukjes maar laten liggen voor op het einde.

Weer later kwam ik erachter dat ik twee precies dezelfde stukjes had, huh? Echt? Ja echt.

Weer later had ik het nog een keer, ja ik zie het niet verkeerd, nog een keer twee precies dezelfde stukjes!

Pffff, maar een echte puzzelaar twijfelt niet aan de puzzel maar aan zichzelf, dus ik ging stug door. De puzzel moest op 31 december af zijn want s’avonds had ik de tafel nodig voor hapjes, drankjes en het Scrabblebord.

Gelukt maar er ontbraken 7!!! stukjes en aan de bovenkant had ik nog steeds 2 stukjes over….. Rara, dus als doorgewinterde puzzelaar kruipend over de vloer op zoek naar die ontbrekende stukjes. Of misschien lagen ze op een stoel? Nee echt niet, het is waar. Deze puzzel komt nooit af, het bestaat, een niet kloppende puzzel. Geen recycling, dit wil ik niemand aan doen. En eigenlijk had ik dit niet mee willen maken. Als je wel eens cognitieve therapie hebt gehad dan weet je dat dit niet handig is. Het is niet alleen de angst dat de puzzel niet klopt, het was een feit.

Groetjes,

Simone Ronchetti

Net zoals bij Top2000 a gogo, heb ik bewijzen toegevoegd 😉

Eeneiige tweeling
gatenkaas

Genieten!

Orkaanredacteur Piet Bakker kan na dit verschrikkelijke verhaal van Simone extra genieten van het feit dat zijn Hello Kitty-puzzel zo goed gelukt is. Het is je gegund, Piet!

Doe mee! 

Wil jij ook meer dopamine? Maak dan een eigen puzzel en stuur een foto van het resultaat of van de weg ernaartoe! Het liefst dagen we je uit om een 1000-stukjes puzzel op te lossen, maar elke puzzel telt! Mail naar: info@deorkaan.nl ovv ‘1000-stukjes Lockdown Puzzle Challenge’.