Lintje voor Krommenieër Cees Boschman

Cees Boschman (76) is vandaag bij zijn afscheid als voorzitter van de Krommenieër Schilderskring KSK ‘80 Koninklijk onderscheiden voor zijn activiteiten voor de schildersvereniging en voor al het andere vrijwilligerswerk dat hij de afgelopen 44 jaar deed.

Boschman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Boschman werd in 2002 voorzitter van de Schilderskring. Hij organiseerde mede de jaarlijkse expositie in het paasweekend waar honderden bezoekers het werk van de leden bewonderden. In 2015 was er een grote jubileumtentoonstelling bij het 35-jarig bestaan van de vereniging waarbij Boschman het werk van oude kunstenaars nogmaals tentoonstelde.

Boschman dankt zijn lintje ook aan de vele andere vrijwillige activiteiten die hij de afgelopen decennia verrichte. Voor Muziekverenging Onderling Genoegen regelde hij het ophalen van oud papier en organiseerde hij rommelmarkten. Ook is hij de drijvende kracht achter de Pietenband die de intocht van Sinterklaas muzikaal begeleidt.

K.O voor dhr Boschman, Historisch genootschap K'menie 15 april 2016 FOTOGRAFIE BART HOMBURG / GEMEENTE ZAANSTAD

Cees Boschman (r) en sectorhoofd Ron Schmidt (l) (Foto: Bart Homburg)

 

De Horn
Al vanaf 1972 is Boschman nauw betrokken bij Dorpshuis De Horn. Als lid van de feestcommissie bekommerde hij zich om tal van evenementen en vieringen, waaronder de viering van het 700-jarig bestaan van Krommeniedijk. Later was hij jarenlang voorzitter. Ook was hij de coördinator van de bouw van het huidige dorpshuis.

Tot slot is Cees Boschman ook nog acht jaar voorzitter geweest van de Smalfilmclub Zaanstreek-Noord.

Verblifa
Naast de activiteiten voor de verschillende verenigingen heeft de Cees Boschman het boekje ‘Opdat we het nooit vergeten’ geschreven. Een boek over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op Krommenie.

Tevens heeft hij onlangs zijn medewerking verleend aan een documentaire van Monumenten Spreken over de razzia’s die tijdens de oorlog werden uitgevoerd bij blikfabriek Verblifa. De foto van Anjo Kan is gemaakt tijdens het maken van die documentaire.

Lintjesregen
Op dinsdag 26 april, een dag voor Koningsdag, krijgen ook 13 andere inwoners van Zaanstad een Koninklijke onderscheiding.

De ‘decorandi’ zullen om 10:00 in het stadhuis tijdens de Lintjesregen de versierselen ontvangen van burgemeester Geke Faber (die dit voor het laatst doet!).

Daarna kan er naar keuze worden gekust of handen geschud!

Vorig jaar kregen 10 inwoners van Zaanstad tijdens de lintjesregen een onderscheiding, maar dat zegt niet zoveel, ook door het jaar heen worden er onderscheidingen uitgereikt, het afgelopen jaar bijvoorbeeld aan Piet de Koning (Zaantheater) en kunstenaar Leo Poelmeijer.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *