15- en 16-jarige Zaandammers op inbrekerspad

De politie had nog zo gewaarschuwd: “Inbreken in de Zaanstreek. Geen goed plan!” Maar de twee jeugdige Zaandammers die vannacht werden aangehouden, waren kennelijk geen Facebook-vrienden van de Zaanse politie.

En gewone vrienden ook niet, de dienders namen de Zaandammers van 15 en 16 jaar oud namelijk mee naar het politiebureau in Zaandijk.

De wakkere agenten reden vannacht rond 01:00 uur op de mountainbike door het centrum van Zaandam en deden verslag van hun aanhouding op Facebook:

“Wij zagen daar twee personen lopen met een rugzak op hun rug.

De personen waren zeer “winters gekleed”. Genoeg reden voor een gesprek, in verband met de bedrijfsinbraken van de afgelopen nacht.

Toen wij aan de personen hadden gevraagd of wij in hun rugzak mochten kijken. Werd er geantwoord dat zij dit liever niet hadden, omdat er dingen in de tas zaten die niet mochten.

Wij hebben hierop de tas in beslag genomen en de inhoud bekeken. In de tas troffen wij inbrekersgereedschap aan, die in verband met het onderzoek niet nader gespecificeerd kan worden.”

De politie maakte eerder bekend dat een boete van € 2500 het ‘instaptarief’ was voor het aantreffen van inbrekersgereedschap. Daarna kan de boete oplopen tot € 10.000.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *