15 maart: algehele onderwijsstaking

Na de prikacties en een staking van leerkrachten van het basisonderwijs in 2017, maakt Nederland zich nu op voor een algehele onderwijsstaking.

Op 15 maart zal het gehele onderwijs, van de kleuterschool t/m de universiteit, stilliggen. Docenten zullen op het Malieveld in Den Haag demonstreren voor betere arbeidsvoorwaarden en lagere werkdruk.

De Algemene Onderwijsbond AOb roept samen met FNV Onderwijs en Onderzoek de week van 11 maart uit tot actieweek. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking. De actie is vlak voor de Provinciale Staten-verkiezingen van 20 maart.

“het kabinet moet investeren in het onderwijs. Alleen op die manier kunnen de dalende leerlingprestaties en de lerarentekorten tegengegaan worden. Uitkomsten van de AOb-enquête laten zien dat het lerarentekort het onderwijs ontregelt. Leraren, onderwijsondersteuners en directeuren uit het po, vo en mbo werken massaal door bij ziekte, zijn voortdurend invallers aan het zoeken of aan het inwerken en de klassen zijn bomvol.”

PO in Actie pleit voor het gelijktrekken van salarissen van docenten in het Primair Onderwijs (PO) en Voortgezet Onderwijs (VO):

Foto boven: PO in actie, Gedempte Gracht, Zaandam, juni 2017. Afbeelding onder van de website van de AOb.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *