154 woningen Indigoflat verbeterd en energiezuinig

In september begint de renovatie van de Indigoflat in Zaandam. Alle 154 woningen worden verbeterd en energiezuinig gemaakt.

Op vrijdag 2 juni stemde de 108e bewoner van de Indigoflat in met het voorstel van ZVH voor de ingreep. Daarmee was 70% voor de renovatie, die wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Ooijevaar.

De woningen krijgen o.a. nieuwe, sterk isolerende gevelkozijnen. In alle woningen komt een nieuwe badkamer, toilet en keuken en ze worden volledig gasloos.

De flats moeten aangesloten worden op een te ontwikkelen warmtenet. Maar dat warmtenet is pas voor 2018 voorzien. We hebben ZVH gevraagd hoe dat in de tussentijd geregeld gaat worden.

De trappenhuizen en lifthallen worden aangepakt, de galerijen worden opgehoogd. De hekwerken van galerij en balkons worden vernieuwd. De woningen hebben na de ingreep een nieuwbouwkwaliteit en zijn klaar voor de komende 30 jaar aldus ZVH.

De verbouwing duurt 12 dagen per woning. De woningen blijven bewoonbaar tijdens de ingreep. Er is een ongemakkenvergoeding en bewoners worden ondersteund met hulp bij inpakken. In buurtcentrum KleurRijk komt een rust- en doucheruimte. Daar kunnen bewoners tegen een kleine vergoeding ’s avonds ook een warme maaltijd gebruiken.

Foto ZVH/Jos de Vos: informele bijeenkomst achter buurthuis Kleurrijk aan de Ds. Martin Luther Kingweg in Zaandam.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *