15e Jan Pasveerconcours met 52 solisten

Op 9 en 10 april wordt door de FluXus Muziekschool voor de 15e keer het Jan Pasveerconcours georganiseerd.

Meer dan 50 solisten in de leeftijd van 6 tot 25 jaar doen dit jaar mee. Pianist Jens Gombert is met zes jaar de jongste deelnemer.

De eerste concoursdag, zaterdag 9 april, begint om 9.30 en duurt uur tot circa 21.00 uur. Alle deelnemers krijgen tien minuten om publiek en jury te overtuigen. Tijdens de voorrondes op zaterdags kan iedereen in- en uitlopen. Toegang: gratis!

Op zondag 10 maart begint het het finaleconcert om 15:00 uur. Kaarten kosten € 3,50. Houders van de FluXus Family & Friends card hebben gratis toegang. Reserveren via klantenservice@fluxus.nl of 075 635 61 11.

Jury
De jury bestaat uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer (blazer), Joop van Deuren (toetsen en lichte muziek), Gerard Kuipers (blazer) en Egbert Kreiken (strijker). Margriet Eshuys beoordeelt tevens het lichte genre.

De Jan Pasveerprijs, een plaquette en € 500 van de gemeente Zaanstad, wordt zondags uitgereikt door wethouder Rita Visscher-Noordzij.

Zaantheater
Met het concours wil FluXus de leerlingen stimuleren verder te komen en podiumervaring op te doen. Iets wat door het Zaantheater wordt ondersteund door de 1e prijswinnaars een zondagmiddagconcert aan te bieden. Mét alle faciliteiten die de professionele muzikant daar ook krijgt. Dit jaar is dat concert op zondag 29 mei 2016.

De Fluxus Muziekschool is te vinden op de Westzijde 148 in Zaandam.

Foto: Amelia Trio, winnaars van het Jan Pasveerconcours 2015 – Ardito Fotografie

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *