16 snelle woonprojecten, deel 3: Oostzijderpark

In maart 2018 kondigde Zaanstad aan extra energie te steken in 15 (later zelfs 16) woningprojecten. Binnen drie jaar moest daar gebouwd worden.

De Orkaan loopt ze allemaal langs. Zijn er vorderingen, is er een nieuw bestemmingsplan, wordt er bouwrijp gemaakt en wordt er al gebouwd? Vandaag Oostzijderpark (het voormalige VVZ-terrein) in Zaandam.

Op de oude velden van VVZ moet het Oostzijderpark verrijzen (381 woningen): tussen station Kogerveld, de brandweerkazerne en de A7. Timpaan en de Ontwikkeladviseur werken samen als Oostzijderpark BV (Amsterdam). De verkoop van de eerste woningen was gepland voor begin 2019 maar is inmiddels opgeschoven naar het eind van dit jaar.

Op 15 februari 2019 is de koopovereenkomst getekend tussen Zaanstad en projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp en Ontwikkeladviseur uit Haarlem voor circa 400 woningen in Oostzijderpark.

Op de bijgeleverde tekeningen het plan staan echter veel meer huizen. Om toekomstige bewoners ‘een indruk te geven’ is de twee fase op de terreinen van Zaanlandia, De Gouw en duikclub Murene ook alvast ingetekend.

Zaanstad stelt dat het beeld dat is getoond:

“een impressie van het toekomstbeeld van de hele wijk (fase 1 en 2) is die de ontwikkelaar heeft gemaakt. De overeenkomst die is gesloten is alleen voor fase 1 (project Oostzijderpark), de gemeente heeft geen enkele verplichting naar een partij voor fase 2.

Op fase 2 Oostzijderveld liggen de sportverenigingen Zaanlandia, TVV de Gouw en duikvereniging Murene. Er zijn gesprekken met deze partijen over een mogelijke verplaatsing naar het Hoornseveld. Over de verplaatsing zijn nog geen afspraken gemaakt.”

Hieronder alleen fase 1 (waarvoor dus de grond verkocht is). Vorige jaar schreven we ook al over de fantasievolle invulling van het hele plan.

Bekijk hier de stand van zaken bij alle projecten in maart / april 2019.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Siem Meijn

    Allemaal mooi plannen, maar gewoon een vraagje, gaat de brandweer ook weg al daar. Ik mag zaterdags graag naar mijn klein kinderen kijken met voetballen bij Zaanlandia. Dan hoop ik maar dat zij geen brand oefening hebben en de rook naar de speel velden staat. Is echt niet te harden. Als daar huizen komen te staan, stik je van de rot rook word je echt niet vrolijk van. Ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *