1,9 miljoen Nederlanders zagen Sint-intocht op tv

Gister, 17 november, keken 1,9 miljoen Nederlanders naar de landelijke intocht van Sinterklaas.

Daarmee was het programma het op één na best bekeken programma van die dag na het NOS-journaal dat ook met de intocht in Zaanstad opende.

Het Sinterklaasjournaal, uitgezonden vanuit het oude gemeentehuis van Zaandijk en met Diewertje tegen de achtergrond van de Zaanse Schans, staat op de 11e plek met 750.000 kijkers.

Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijkonderzoek: de intocht had 1.897.000 kijkers, het Journaal 1.926.000 en het Sinterklaasjournaal 746.000.

Ook werd de intocht gecoverd door RTL Nieuws (9e, 789.000 kijkers) en Hart van Nederland (10e, 784.000 kijkers) alhoewel dat laatste programma vooral aandacht had voor de ongeregeldheden in Eindhoven.

Alle andere Nederlandse media (NU.nl, NH Nieuws, kranten) besteedden ook veel aandacht aan de intocht. Bij De Orkaan werd Sinterklaas en het geheim van het verdwenen Zaanse huisje 2000 keer bekeken, Zaanstad… Sintstad.. Mediastad, 1600 keer en Sinterklaas in de Zaanstreek 1.500 keer.

Ook items ‘Anti-Zwarte-Piet-activist Michael van Zeijl opgepakt’, ‘Sint ook in Krommenie’, ‘Vier aangemelde demonstraties bij Sint-intocht’, ‘Sinterklaas en het geheim van het verdwenen kinderzicht’, ‘Sinterklaas live-blog!’, ‘Ik kom uit de kast als Zwarte Piet’, ‘Sinterklaas en het geheim van de betonnen pakjes’, ‘Uitspraak Zwarte Pietenzaak: De Intocht gaat door!’ en ‘Meer gebiedsverboden bij Sint-intocht’ werden de afgelopen week ieder meer dan 1000 keer gelezen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *