Testrondje ‘zinnenprikkelend’ in Weefhuis 🎥

De eerste 10 dagen van april wordt het 20-jarig jubileum van Het Weefhuis als expositieruimte gevierd. Dat gebeurt met een bijzondere expositie waarbij alle zintuigen op de proef gesteld en aangesproken worden.

Speciaal voor mensen met een visuele beperking, maar vooral ook voor iedereen die zich wil laten verrassen. 

Om de tentoonstelling goed toegankelijk te maken, zijn er blindegeleidelijnen aangebracht. Permanente exemplaren aan de buitenkant van Het Weefhuis, en tijdelijke in het Weefhuis, speciaal voor deze inrichting. Wij wilden de lijnen graag checken voordat de mensen massaal binnenstormen en we vonden kunstenares Anja Kaaijk bereid dat voor ons te doen. Anja is volkomen blind.

Kunst is t/m 10 april niet alleen te zien maar ook te voelen, te horen en te ruiken.

De liefhebbers kunnen vandaag al een preview van de expositie meepikken. Op zaterdag is de officiële opening met een lezing door de blinde fotograaf Hannes Wallrafen. Zondag speelt Hans van Deelen liedjes van Jules de Corte en Cornelis Vreeswijk en treden stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch op. Woensdag en vrijdag wordt door oud-Zaandijk gewandeld (ook voor blinden en slechtzienden) en wordt er een film over Zaanse kunstenaars getoond. Zaterdag is de dag van de eetbare kunst (met veel muziek) en zondag gaan ze daar nog eens dunnetjes overheen met bonbons, Adriaan Bosboom en nog meer muziek. Maandag 10 april is de laatste dag van de expositie.

OrkaanCafé De blinde editie

Donderdagavond is er een OrkaanCafé met onder meer streekdichter Frans Reichardt, René Duyvis en Rob de Cock (muziek) en blind wijnproeven.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Hulde aan de organisatoren en de kunstenaars: er zijn zoveel originele, zachte, harde, kronkelige, geurende kunstwerken te zien en te beleven – echt een aanrader! Gisteren was het extra feest, met de prachtig door gitarist Hans van Deelen vertolkte nummers van Jules de Korte en Cornelis Vreeswijk en de voordracht van stadsdichters Lisa en Reinier, die we geblindoekt beluisterden.
    Ga het voor 10 april nog meemaken, deze fantastische jubileumexpositie: je zult er blij van worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *