2015 in 100 foto’s, deel 6: WendrichFoto

De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, natuurgebieden, het Intell-hotel, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste 10 dagen van december op De Orkaan: de Zaanstreek 2015 in 100 foto’s. 10 Zaanse fotografen laten 2015 in foto’s zien. Vandaag WendrichFoto (Elly en Piet Wendrich). Eerder plaatsten we 10 foto’s van De Orkaan, Erik Esteie, Marcel van Someren, Anjo Kan en OogopAssendelft.

Elly en Piet Wendrich, samen WendrichFoto, blikken met 10 foto’s op de Zaanstreek. Online zijn ze ook te vinden via photobyelly.nl en pwphoto.nl. Op Twitter: en Instagram (EllyPiet) en Facebook (EllyPiet).

 

31 januari 2015: KZ / Hiltex gaat een samenwerkingsverband aan met [Z]aan de Wandel in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

kz zaan de wandel

 

10 maart 2015: Station Koog-Zaandijk, hoelang nog voordat dit verandert in Station Zaanse Schans?

station koog zaandijk

 

11 april 2015: KZ Hiltex is, na het spelen van de ‘kleine finale’ in Ahoy, 3e geworden in de Korfbal League, seizoen 2014-15.

kz

16 april 2015: Dit mozaïek siert de zijkant van EBS Het Schatrijk in Zaandijk, met verder ook een mooi verwilderd speelplein.

het schatrijk

16 mei 2015: Officiële opening van de jubileumtentoonstelling van kunstenaar Leo Poelmeijer in het Molenmuseum in Koog a/d Zaan. Poelmeijer kreeg een koninklijke onderscheiding uit handen van cultuur-wethouder Dick Emmer.

dick emmer leo poelmeijer

 

30 juni 2015: Overzicht van de Zaan in Wormerveer en Wormer met uitzicht op de Lassie-fabriek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

1 juli 2015: Het slaan van de officiële 1e paal van het nieuwe Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan.

topsportcentrum

 

5 september 2015: In het Stadshart van Zaandam wordt er door Stichting Binnenstadmanagement Zaandam weer het Fashion Event georganiseerd, met daarbij dansers van de Juvad Dance Academy.

catwalk gedempte gracht

 

11 december 2015: De bouw van het nieuwe Topsportcentrum De Koog gaat hard, het centrum krijgt steeds meer vorm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

12 december 2015: De Santa Run, georganiseerd door de Rotary. Start en finish bij Scouting Elfregi Zaanstreek op de Zaanse Schans. In Kerstmanpakken renden of liepen de deelnemers over de Zaanse Schans. De opbrengst dit jaar van € 5000 kwam ten goede aan de Nierstichting en het muziekonderwijs in obs De Lindeboom in Koog a/d Zaan.

santa run

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *