2015 in 100 foto’s, deel 7: Sely Friday

De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, natuurgebieden, het Intell-hotel, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste 10 dagen van december op De Orkaan: de Zaanstreek 2015 in 100 foto’s. 10 Zaanse fotografen laten 2015 in foto’s zien. Vandaag Sely Friday (Sven Woodside). Eerder plaatsten we 10 foto’s van De Orkaan, Erik Esteie, Marcel van Someren, Anjo Kan, OogopAssendelft en WendrichFoto.

Sven Woodside publiceert foto’s op zijn Nassio blog en op Flirck. Tot en met zondag 27 december (13.00-17.000 exposeert hij foto’s bij het Zaans Genootschap (Westzijde 136, Zaandam). (klikken op foto’s voor een grotere versie.)

6 juli 2015 – Climbing the Heap
“Ik weet niet precies hoe deze heuvel heet maar mijn kinderen en ik noemen het de “Zaanse Berg”. Heerlijk om te klimmen op een zonnige zomerdag en mooi uitzicht over Zaandam.”

Zaanse berg

 

21 juni 2015 – Summer is Here
“We hebben een buurvrouw die al jaren elke dag in de (voor)Zaan zwemt. Ik moet zeggen dat ik positief verbaasd ben over de kwaliteit van het water, de schoonheid en de temperatuur van de Voorzaan. Mijn kinderen en ik hebben in de zomer zeker drie keer per dag een duikje genomen.”

voorzaan

 

21 augustus 2015 – Future Water Managers
“De aantrekkingskracht van water en de mogelijkheid om ermee te kunnen spelen is onweerstaanbaar hier op het einde van de Gedempte Gracht. We moesten meerdere boodschappenuitjes afbreken wegens natte kleren en schoenen.”

gedempte gracht

 

19 september 2015 – Legs
“Aan de stationskant van de gedempte gracht tijdens het Dam tot Dam weekend stond dit jaar een soort strandwachtstoel van de NS met mensen die tegen iedereen iets wilden vertellen. Gezellige drukte in Zaandam.”

legs

 

2 september 2015 – Learning To Read Can Be Dangerous
“Niet alleen je helm dragen als je fietst maar zorg dat je een helm draagt als je leert lezen voor het geval dat je vreemde letters of woorden tegenkomt.”

reading

 

4 oktober 2015 – Street Dodging
“Al deze foto’s zijn op 35mm genomen, in analoge terminologie is “dodging’ iets wat je kan doen tijdens het belichten van een afdruk om het plekje lichter te houden. Ik hou van deze toevalligheden van schaduwen. Deze toevalligheid was ergens op een fietspad in de Zaanstreek.”

dodging

 

September 2015 – The Engewormer Curve
“Tijdens een van mijn ontdekkingstochten vorig jaar kwam ik dit prachtige oude huis tegen. Het is helaas afgebrand op 1 november. Dit is een pinhole foto.”

enge wormer

 

November 2015 – Seated on Light
“De Burcht is niet bepaald een mooi stukje Zaandam vind ik maar soms zijn er mooie dingen te zien in de middagzon.”

burcht

 

November 2015 – Local Rains
“Het uitzicht over de Voorzaan blijft fascinerend. Het mooie vind ik is dat je zo ver kan zien. En altijd is de Nuon-schoorsteen in Amsterdam ergens aan de horizon te zien.”

rains

 

December 2015 – O\o
“Op de Loswal/Prins Hendrik Kade in Zaandam. Dagelijks zijn er andere schepen met andere lijnen te zien. Ik hou van de kleine momenten van chaos in de verder strakke symmetrie.”

loswal

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *