2017 in 100 foto’s, deel 4: Michel Schermer

Zaanse kijkers met een rake blik fotografen het hele jaar door wat wij missen.

Wij vroegen de ogen van de orkaan, het neusje van de zalm, de crème de la crème van de scherpschutters, om een selectie te maken uit hun oogst van het afgelopen jaar.

Dat deden ze! Elke dag krijgen we tien zeggende beelden over 2017 cadeau (al hebben we er gisteren stiekem 10 Orkaan-filmpjes tussendoor gegooid).

Vandaag de 10 van Michel Schermer van Facebookpagina Wormerveer (ook leuk voor niet-Wormerveerders).

1. Winters plaatje

Achter het station van Wormerveer is er het hele jaar door van alles te zien. Begin 2017 lag er flink wat sneeuw. Dit gaf mooie winterse plaatjes, zo ook van “The Pin-up Club”.

 

  1. Guisveld

Op het juiste tijdstip op de juiste plek met de camera in de hand.

 

  1. Luilakvuur

Op vrijdag 2 juni werd om 22.30 uur voor de allerlaatste keer het luilakvuur aan het Noordeinde ontstoken. Dit jaar was er een extra grote brandstapel, omdat het de laatste keer was. Helaas is hiermee waarschijnlijk na vele jaren een traditie in Wormerveer verloren gegaan.

  1. Uitrenzone Wandelweg

Door een initiatief van buurtbewoners is de uitrenzone aan de Wandelweg dit jaar een stuk veiliger geworden. De gemeente Zaanstad heeft materiaal ter beschikking gesteld om langs de uitrenzone een hekwerk te plaatsen. Een groep buurtbewoners heeft vervolgens de handen uit de mouwen gestoken om het hekwerk te plaatsen.

  1. Wilhelminapark Wormerveer

Een optreden van het Margriet Eshuijs PopUpkoor in de muziekkoepel in het Wilhelminapark. Het mooie weer en het optreden zorgden voor “a lovely afternoon in the Park”. Het was één van de drukst bezochte evenementen in het Wilhelminapark dit jaar.

  1. Donder en bliksem

De lucht boven Wormerveer ziet er regelmatig sprookjesachtig uit. Op deze zomerse avond heeft het sprookjesachtige plaats gemaakt voor donder en bliksem. Met bliksemstralen boven Wormerveer lijkt het alsof de lucht heel even open gaat.

 

  1. In spiegelbeeld

In het najaar een serie foto’s vanuit de auto in spiegelbeeld geschoten. Op verschillende locaties in Wormerveer foto’s gemaakt, waarbij Wormerveer met een andere invalshoek in beeld is gebracht. Dit is één van de foto’s uit de serie “Wormerveer in spiegelbeeld”.

  1. Terror Island

Tijdens Halloween kon er in Wormerveer flink worden gegriezeld. De Paintball Jungle organiseerde ook dit jaar Terror Island. Een spooktocht over het 8,5 hectare grote terrein met tal van spookhuizen, griezels, effecten en genoeg spanning.

  1. Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 25 november was de intocht van Sinterklaas in Wormerveer. Voor de wijkagent van Wormerveer Alex Deen betekende dit zijn laatste intocht, omdat hij mag genieten van zijn pensioen. Nadat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een rondje door Wormerveer hebben gedaan namen zij met Alex Deen afscheid bij de oude brandweerkazerne.

  1. De Zaan

Spiegeltje, spiegeltje aan de Zaan. Op een windstille dag blijft het een mooi gezicht dat de Zaan zo glad als een spiegel is. De weerkaatsing van de panden en boten aan de Zaan en lucht boven de Zaanbocht spreken voor zich.

Michel 

Michel bedrijft hyperlokale journalistiek, zoals je het alleen kan als je hart hebt voor de plek die je zichtbaar maakt. Zijn liefde is Wormerveer. Hij is bescheiden aanwezig op de juiste momenten en hij schiet raak: #held.

Eerder plaatsen wij de foto’s van:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *