2017 in 100 foto’s, deel 8: Pascal Fielmich

Zaanse kijkers met een rake blik fotografen het hele jaar door wat wij missen.

Wij vroegen de ogen van de orkaan, het neusje van de zalm, de crème de la crème van de scherpschutters, om een selectie te maken uit hun oogst van het afgelopen jaar.

Dat deden ze! Elke dag krijgen we tien zeggende beelden over 2017 cadeau.

Vandaag de 10 foto’s van Pascal Fielmich van DitisAssendelft.nl (ook leuk voor niet-Assendelvers)

1. Sponsorloop basisschool De Regenboog

Tijdens de jaarlijkse actiedag op basisschool De Regenboog werd dit jaar een sponsorloop gehouden. De kinderen zamelden geld in voor VluchtelingenWerk. De kleuters liepen hun rondjes over het schoolplein.

  1. Koeien naar buiten bij de familie Kramer

Eind april gingen de koeien van de familie Kramer voor de eerste keer dit jaar naar buiten. Voor de 190 koeien van de melkveehouderij aan de Dorpsstraat is dit de fijnste dag van het jaar.

3. Herdenking in de Sint-Odulphuskerk (fotoserie)

Op 4 mei, tijdens de Nationale Herdenking, vond in de Sint-Odulphuskerk een dienst plaats ter nagedachtenis aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

4. Haltpop 2017

Zondag 23 juli werd in het Burgemeester J. de Boerpark de 12e editie van het alternatieve muziekfestival Haltpop gehouden met een afwisselende line-up met lokale en internationale bands.

5. Traumahelikopter naar Pastoor Clarijsstraat

Eind augustus landde een Mobiel Medisch Team met een traumahelikopter op het veldje langs de Norbertijnenstraat. Een kindje (1) was van de trap gevallen, maar hield hier gelukkig niets aan over.

6. Burgemeester Vreeman zingt de blues in vernieuwde Verwachting 

Zondag 10 september heropende burgemeester Vreeman de verbouwde Verwachting. Het hoogtepunt van de middag was het spontane optreden van de burgemeester met Ralph de Jong & The Bonaire Bash.

7. Kermis klassieker

Eind september was het kermis in Assendelft en daar mochten de botsauto’s natuurlijk niet bij ontbreken. Een echte kermis klassieker die nog altijd zeer populair is bij jong en oud.

8. Brandweer bevrijdt vrouw uit de modder

1 oktober kwam een vrouw tot haar heupen vast te zitten in de modder toen zij met haar hondje aan het spelen was. De brandweer heeft haar uitgegraven, waarna ze op eigen kracht haar weg kon vervolgen.

9. De herfst is begonnen

De herfstmist boven het maïsveld trekt langzaam op in de ochtendzon. Gezien vanaf de Genieweg richting Zeven Maat en Dorpsstraat. Mooi Assendelft!

10. De watertoren in een winters landschap

De watertoren op de hoek van de Communicatieweg Oost en Vaartdijk in een winters landschap bij zonsopkomst op dinsdag 12 december, gezien vanaf de Veenpolderdijk.

Pascal 

Fotograaf Pascal Fielmich brengt voor het rustieke lintdorp Assendelft in beeld. Haar evenementen, (ondernemende) bewoners, karakteristieke architectuur en prachtige natuur in de polders, op de dijk en langs de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed).

 


Alle fotografen met hun 10 foto’s van 2017 vind je hier.


 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *