2018 in 100 foto’s, deel 3: Menno de Haas

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2018.

Dat deden ze!

Tot aan 2019 worden we getrakteerd op snoep voor het oog…

Vandaag de selectie van Menno de Haas. Hij is al jaren actief als fotograaf in de Zaanstreek.  “Een behoorlijk uit de hand gelopen hobby” noemt hij het zelf. Hij is te vinden op menig Zaans evenement, maar ook het Zaanse straatbeeld is een geliefd onderwerp.

1. De Hem:

De voormalige kogelfabriek van de artillerie-inrichting ondergaat binnenkort een grote metamorfose. Dit prachtige industriële pand zal een nieuwe bestemming krijgen als cultureel trefpunt.

2. De IJzeren Duim:

Prachtige locatievoorstelling over de Jisper ledezetters

3. De Kultuurkaravaan:

Drijvende kracht achter het verzet tegen de komst van het Cultuurkluster Jan de Bruin, in vol ornaat tijdens de Kutuurkaravaan, kort voor het gehouden referendum.

4. Meneba:

Een van de laatste arbeiders in de fabriek welke  getransformeerd gaat worden tot een wooncomplex

5. Museum of Humanity:

Dit jaar ging een lang gekoesterde droom van Fotograaf Ruben Timman in vervulling, op het Hembrugterrein opende hij, weliswaar tijdelijk, het Museum of Humanity

6. PinksterZaan:

Vorig jaar op het laatste moment afgelast, dit jaar weer in volle glorie op de Schans.

7. Landelijke intocht:

Het had wat voeten in aarde, maar dit jaar zette de Sint voet aan wal in Zaandijk.

8. Verbouwing AH onder de A8:

De eerste supermarkt onder een snelweg groeit uit zijn jasje en gaat flink op de schop.

9. Vuurloop:

Op de HembrugHappening konden kinderen (en ouders) in opperste concentratie een wandeling over gloeiende kooltjes wagen.

10. Zaanse Juweeltjes:

Vader kijkt toe hoe de latere winnaar zich gereed maakt voor zijn optreden tijdens deze talentenjacht met voorrondes in de Zaanse muziekkoepeltjes.

Menno de Haas

Bij twee grote evenementen, de Hembrughappening en de Slag om de Zaan is Menno al enige jaren de vaste  huisfotograaf. Als hij de spiegelreflex niet bij zich heeft is daar nog altijd de Iphone. Een selectie van zijn foto’s is terug te vinden op Facebook.

______________________________________________

Meer zeggende 2018-foto’s

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *