2018 in 100 foto’s, deel 6: Karin Timmerman

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2018.

Dat deden ze!

Tot aan 2019 worden we getrakteerd op snoep voor het oog…

Vandaag het lekkers van Karin Timmerman. Zij maakt regelmatig foto’s waar het thema beweging op van toepassing is, maar ook architectuur heeft haar belangstelling. Voor deze terugblik een combinatie van beiden. Zij laat hiermee de gevarieerdheid zien van wat de Zaanstreek te bieden heeft.

  1. Architectuur centrum Zaandam

Op een koude zaterdagmorgen in januari heb ik in het centrum van Zaandam gefotografeerd met een groep fotografen van fotoclubs uit de regio Kennemerland.

  1. Molens Zaanse Schans

Begin maart hadden we opeens weer vorst. Met de zon erbij leverde dat mooie plaatjes op van de molens op de Zaanse Schans.

  1. Watertoren Assendelft

In april voor het eerst bovenin de watertoren van Assendelft geweest met een prachtig uitzicht over de Zaantreek.

  1. Molen De Ooieveer

Tijdens de Zaanse Molendag in mei was molen De Ooievaar voor het eerst open voor publiek. We werden met een bootje overgezet van molen De Dood naar de Ooievaar.

  1. Wandeling in Wormerveer-Zuid

Op een zeer warme dag in mei heb ik met een gids van de Historische Vereniging Wormerveer een rondleiding gedaan door Wormerveer-Zuid. We stonden ook stil bij het geboortehuis van schrijver Herman Gorter aan de Zaanweg.

  1. Bij station Koog aan de Zaan

Regelmatig sta ik op station Koog aan de Zaan op de trein te wachten. Af en toe loop ik naar het eind van het perron om te genieten van het uitzicht op de verscholen boerderij in Westerkoog.

  1. Braderie Krommenie

De jaarlijkse braderie in Krommenie in september was erg gezellig. Met veel muziek en  activiteiten voor en door kinderen.

  1. Ringsteken Assendelft

Tijdens de Assendelver Kermis in oktober is er ook een wedstrijd ringsteken. Op de Benedictijnenstraat langs de Communicatieweg was het genieten van de prachtige paarden en het enthousiasme van de mensen op de menwagens. Er deed ook een vierspan met pony’s mee.

  1. Sinterklaas

Nadat de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk en op de Zaanse Schans was geweest, bracht hij een bezoek aan Westzaan en ging daarna slapen in ’t Reght Huijs.

10. kunstproject Dance Miles

  1. In december werd er verf toegevoegd op een canvasdoek waarop twee personen een Argentijnse tango dansten om zo een schilderij te creëren. Op 13 januari 2019 is een expositie van het project in buurthuis De Kolk.

Karin

Karin exposeert regelmatig in de Zaanstreek. In 2019 start zij op 9 januari tot 11 februari met een expositie in De Kunstgreep in Oostzaan. In de benedenhal en bovenhal van het gemeentehuis, annex bibliotheek en theater hangen 30 foto’s van haar. Ook staan en liggen in de vitrinekasten kleinere foto’s en ansichtkaarten.

Digitaal zijn foto’s van haar te vinden op Faceboek, Twitter en op de website van fotoclub Zaanland.

Faceboek: karin timmerman (zaanstad) Twitter: @kt538 Website Zaanland: www.afvzaanland.nl

______________________________________________

Meer zeggende 2018-foto’s

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *