2018 in 100 foto’s, deel 10: Ron Swart

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2018.

Dat deden ze. Maar, er was één man die thuishoort in deze serie, die we het niet meer konden vragen. Fotograaf Ron Swart overleed 14 september van dit jaar.

In overleg met zijn vrouw Tinie, maakten we een selectie van de foto’s die wij van hem in 2018 gebruikten.

  1. Duikers inspecteren de Zaanoever

Duikers van de Antea-Group en duikbedrijf C.O.W. gingen 9 januari op onderzoek langs de kade aan het Noordeinde in Wormerveer.

  1. Rondje storm

Op 18 januari waagde Ron zich in de wind om een rondje storm te schieten.

  1. Occasion te water (in de uitverkoop?)

In maart stond hij bovenop een stukje niet erg slimme guerrilla marketing. Een Nissan Micra (vraagprijs 3995 euro) werd goed zichtbaar voor een breed publiek, maar werd waarschijnlijk niet meer verkocht…

  1. Er ‘sloeg een Tesla op hol’. Later bleek het om een bedieningsfout te gaan…

Ron was er snel bij om de situatie vast te leggen.

  1. Voetje tussen de spaken, verdikkeme!

Een voetje van een kind achterop de fiets zonder voetbeschermers, kan zomaar tussen je spaken belanden. Ron was er snel bij in Krommenie, en maakte deze foto, waaraan goed te zien is wat een vakman hij was. Het kind blijft onherkenbaar, maar het beeld vertelt alles.

  1. Corvette in de bagger

Twee dagen nadat de jonge bestuurder de snelle auto op zijn naam had gezet, eindigde hij in de sloot. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

  1. Fietser verongelukt

In juli verongelukte op de kruising Provincialeweg en de Havenstraat, 79-jarige man uit Zaandam. De politie zocht naar getuigen van het ongeval.

  1. Eind augustus brandt café De Nieuwe Brug af..

Het pand werd verwoest…

  1. Schietpartij Wachterstraat

7 september wordt er geschoten in Zaandam. Ron legde vast.

  1. Vrij!

‘Gisteren maakte hij een serie foto’s waarop geen laagjes hoeven te worden aangebracht. Het is een mooie serie van een verhaal met een goed eind.’ Schreven we bij Rons reportage over een vogel die het redde.

Ron Swart 1962 – 2018

______________________________________________

Meer zeggende 2018-foto’s

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *