2020 in 100 foto’s, deel 6: Karin Timmerman

2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Aldi, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames… 

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Dat 2020 bijzonder was, zien we terug in de selectie die de Zaanse scherpschutters bij ons aanleverden. Iedereen selecteerde tien zeggende foto’s die gezamenlijk een overzicht vormen van het afgelopen jaar. 

Tot aan 2021 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Karin Timmerman:

“Het afgelopen jaar was een raar jaar voor iedereen. Ik kon er niet om heen om ook de maatregelen van het coronavirus terug te laten komen in mijn foto’s en tekst.”

  1. Uitwaaien. Toen alles nog normaal was. Tijdens de werkzaamheden aan de sluis gingen Wilhelminabrug en Beatrixbrug in het centrum van Zaandam dicht. Er werd een tijdelijke pontonbrug aangelegd waarop je lekker kon uitwaaien tijdens een winterse bui in februari.  

2. Balanceren. Frisse neus fotografie deed bij mij zijn intrede toen half maart de intelligente lockdown werd afgekondigd. Het was balanceren tussen de beperkingen en de mogelijkheden. Deze meerkoet gespot bij de sluis van Nauerna, Assendelft.

3. Industriegebied. Het industriegebied Hoogtij in Westzaan deed zijn naam eer aan toen in april het koolzaad prachtig bloeide langs het fietspad onderaan de Westzanerdijk.

5. Gesmoord sporen. Tegelijk met de pontkapjes kwamen in juni ook de treinkapjes in gebruik. Dit is op station Koog aan de Zaan.

6. Coronaproof. Na drie maanden lockdown had het Zaantheater in juni de eerste coronaproof voorstelling in de kleine zaal. Een intieme opstelling met 30 personen publiek voor de literaire salon Mens Durf te Lezen.

7. Tussen de lijntjes. Met fotoclub Alkmaar deze zomer in centrum Zaandam gefotografeerd. Bij de nieuwbouw van Westerwatering langs het spoor vielen de strakke grasveldjes op.

8. Vliegen. Toch in september even de lucht in op de kermis in Zaandam.

9. Afstand houden. Zelfs in november was het nog steeds erg rustig op de Zaanse Schans en was afstand houden geen probleem.  

10. Geen vuurwerk. Dit jaar geen vuurwerk op oudejaarsavond. Op deze foto de autolichten op het kruispunt Provincialeweg – Den Uylbrug in Zaandam. Met bewogen camera vanaf voetgangersbrug gemaakt.

Karin heeft verschillende activiteiten gepland:

  • begeleiding van fotovaarexcursies bij de Poelboerderij in Wormer vanaf zaterdag 18 april 2021
  • foto-expositie in de Cacaoboom te Zaandijk van 11 mei tot 18 juni 2021
  • individuele basiscursus fotografietechnieken (5 dagdelen)

Contact: karintfoto@gmail.com, Facebook, Instagram, Twitter, website

Eerder plaatsten we de foto’s van: 

Of bekijk de hele serie hier.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *