2020 in 100 foto’s, deel 9: Elly en Piet Wendrich

2020. Een jaar om nooit te vergeten. En een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin alles anders werd. Lege winkelstraten en rijen voor de Lidl, niet meer uit eten maar afhalen en bezorgen, thuisonderwijs en thuiswerken, anderhalvemeter-samenleving en mondkapjesplicht, bioscopen en theaters dicht, besmettingen, IC-opnames… 

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Dat 2020 bijzonder was, zien we terug in de selectie die de Zaanse scherpschutters bij ons aanleverden. Iedereen selecteerde tien zeggende foto’s die gezamenlijk een overzicht vormen van het afgelopen jaar. 

Tot aan 2021 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Elly en Piet Wendrich uit Zaandijk.

“We zijn beiden op het fotografie gebied autodidact. In de loop der jaren hebben we wel verschillende workshops gevolgd voor een verdieping van onze fotografie.”

1. De cacaofabriek in Zaandijk (Elly), Olam Cacao op een vroege winter ochtend.

2. De volkstuinen in Zaandijk Rooswijk (Elly), de Zaandijkse Volkstuinen op een vroege winterochtend.

3. Lege Markt Rozengracht (Elly), door de Corona-maatregelen een andere markt dan gewoonlijk.

4. Het Schatrijk Zaandijk (Elly), de herstart van het basisonderwijs na de eerste lockdown.

5. De Witte Olifant (Elly), vanaf de Westzijde.

6. Wachten bij de visboer (Piet), op 1.5m afstand wachten bij de visboer in Zaandijk Rooswijk.

7. Verstopplek lokale jeugd (Piet), uit het zicht kunnen chillen met je vrienden tijdens de Corona maatregelen tijdens de 1e lockdown.

8. Nieuwe antenne op de Componist (Piet), groot en vooral hoog materieel bij het plaatsen van een nieuwe mobile telefonie antenne.

9. Oud ijzer (Piet), dit oud ijzer past niet echt goed in de prullenbak.

10. Mini Stoomboot Sinterklaas (Piet), bij de Sluissloot in Zaandijk lag de mini stoomboot van de sint klaar om toch nog in actie te komen.

Meer foto’s van Elly zijn te zien op:

Meer foto’s van Piet zijn te zien op:

Eerder plaatsten we de foto’s van: 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *