2021 in 100 foto’s #6: Sely Friday

2021. Vorig jaar hoopten we dat alles anders zou zijn in 2021. Dat we door zouden kunnen leven in een tijd waarin corona een plek zou krijgen in de geschiedenisboeken. 

Helaas zit die geschiedenis nog altijd stevig in het zadel en ze lijkt ons zelfs in te halen richting de toekomst. 

Intussen wordt er veel vastgelegd door razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Tien van hen nodigden we uit om hun tien zeggende foto’s van 2021 met ons te delen. Samen vormen ze een overzicht voor toen, nu, dan en ooit. 

Tot aan 2022 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag een zwart-wit-selectie van Sely Friday:

1). Corona Walks. Afgelopen januari was er ook al een volledige sluiting van scholen en winkels. Ik ben veel in buitengebieden geweest waar weinig anderen waren om toch nog wat energie kwijt te raken.

2) Brug Schuivers. Hoera, kinderen mogen gelukkig deze week terug naar school! Nee wacht, toch niet want er is ‘te veel sneeuw’……. Wat een beetje sneeuw kan doen. 


3) Zuiddijk Sneeuw Pret. Geen school, wel lol.

4) Schoon Schans. Het was heel apart om de Zaanse Schans te bezoeken in m’n eentje. Helemaal geen toeristen, helemaal leeg.


5) Botermakersstraat-straat voetbal. Tijdelijke mogelijkheden om op straat te spelen zonder verkeer tijdens het vernieuwen van de Botermakersstraat.


6) Parkeerwacht. Parkstraat parkeerwacht. Bezet houden? Zouden de nieuwe Zaanse parkeerscan auto’s hier iets mee kunnen?

7) Zomer Zaan. Afkoelen tijdens een hittegolf

8) Zaans Rotterdam. Rotterdam aangemeerd in Zaandam voor onderhoud de hele zomer.

9) Zaanse Muren. 

10) Sluiswacht. 

Sely

Sely Friday publiceert foto’s (die hij voornamelijk analoog maakt) op zijn blog Nassio.com en op Flickr

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *