2021 in foto’s, #10: Orkaankrachten

2021. Vorig jaar hoopten we dat alles anders zou zijn in 2021. Dat we door zouden kunnen leven in een tijd waarin corona een plek zou krijgen in de geschiedenisboeken. 

Helaas zit die geschiedenis nog altijd stevig in het zadel en ze lijkt ons zelfs in te halen richting de toekomst. 

Intussen wordt er veel vastgelegd door razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden. We nodigden ze uit om tien zeggende foto’s van 2021 met ons te delen. Samen vormen ze een overzicht voor toen, nu, dan en ooit. 

Vandaag onze selectie van wat lezers ons stuurden, foto’s van Orkaankrachten!

Een bootje, een molen, een bordje, een gevel, een lichtpuntje, een pont, een paar poppen, een feestje, een demonstratie en een fliebertje…

1. Roeien

Bart van der Laan zag deze ‘4 met stuurvrouw’ in zijn slootje in Wormer langskomen en drukte precies op het goede moment af.

2. ePont

Valentijn Sessink spotte in november de nieuwe elektrische pont “zie ginds komt de stroompont” bij de Hemweg.

3. Vijf jaar Verkade

Vijfjaarsfeestje bij Verskade in Zaandam door Maxime Morin.

4. Tracking

Petra Hoogkamer zag deze (illegale) wifi-trackers op het Marktplein in Wormerveer (mei), volgens de exploitant werd er niet (meer) getrackt, de bordjes zouden verdwijnen.

5. Zaanse Schans

Juni: bezoekers keren terug op Zaanse Schans (Wim de Jong)

6. Kunst

… op het Hembrugterrein, gefotografeerd door Hans Holtmaat.

7. Peperstraat

Eén van de onderwerpen die het vaakst langskwam op De Orkaan, de plannen voor sloop van de Peperstraat, Edwin Wielenga maakte deze van de demonstratie in juli. Het eindigde bij het stadhuis.

8. Fliebertje

Het Zaanse ‘Orkaanwoord’ van 2021 wordt toch echt ‘fliebertje’, Bas Sommeijer bedacht het en zette het op de foto, officieel heet het volgens wethouder Gerard Slegers (eerder al winnaar met ‘vergiskap’) ‘attentiebaken’.

9. Anno

In augustus publiceerden we elke dag een Anno, Bert Versteeg werd onze hofleverancier, hier de Zaanweg in Wormerveer (1887).

10. Luchtpuntjes

Weet u het nog? Tijdens de avondklok publiceerden we elke dag een lichtpuntje: mensen die hun kerstverlichting tot eind april in 2021 lieten hangen (95 in totaal), veel daarvan kwamen van Marene Kok, zoals ook deze: de Ringweg in Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *