22 oktober: Nacht van de Industriecultuur

De Nacht van de Industriecultuur wordt op zaterdag 22 oktober gevierd langs de Zaan en op het Hembrugterrein.

De Zaan wordt voorzien van een lint van verlichte fabriekspanden. Op het Hembrugterrein is een avondvullend programma met food, muziek, kunst, projectie en debat.

De route van verlichte fabrieksgebouwen begint bij Meneba in Wormerveer. Bij Zaandijk zijn de nootjesfabriek van Duyvis en de naast gelegen molen De Ooievaar aangelicht. Ook Tate & Lyle en de cacao-binnenschepen van Cargill zijn uitgelicht. De route eindigt bij pakhuis de Phenix waar een verhaal van lichtkunstenares Machteld Aardse vanaf 20.00 uur elk half uur wordt geprojecteerd op het monumentale pakhuis uit 1900.

De route langs de Zaan kan op de fiets en vanaf het water worden afgelegd via de Zaansafari. waarmee het grootste deel van de route kan worden bekeken.

Het programma in de ProjectFabriek op het Hembrugterrein omvat een talkshow met kopstukken uit de wereld van de technologie, cultuur en productontwikkeling staat centraal. Onder leiding van gespreksleiders Ursul de Geer en Bram van Oers komen sprekers als Eric Klarenbeek, Andre Dekker, Ewoud Vreugdenhil, Karel Feenstra e.a. aan het woord

De talkshow wordt omlijst met muziek van zangeres Lavalu, het Ensemble Rei en Rajakymoes!, een Poetry Battle met Arjen Duinker en Kees ’t Hart en videokunst van BringYourOwnBeamer WorldWide. Het programma in de ProjectFabriek begint om 20.00 uur.

Kijk hier voor het hele programma en de kaartverkoop.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *