24 december: 29e Fakkeloptocht tegen discriminatie

Op kerstavond, zaterdag 24 december, start om 19.30 uur de 29e Zaanse Fakkeloptocht tegen discriminatie met als motto “Iedereen anders, Iedereen gelijk”

De tocht start in Multicultureel centrum De Groote Weiver aan de Industrieweg 1A in Wormerveer en voert daarna door de straten van Wormerveer en Krommenie.

De organisatoren vragen aandacht voor een samenleving waarin iedereen zich welkom en veilig voelt, ongeacht afkomst, politieke overtuiging, geloof of seksuele geaardheid.

Liefhebbers van een vegetarisch diner kunnen op 24 december al om 18.00 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd kost € 6,-. Voor het diner reserveren via info@degrooteweiver.nl.

Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de tocht zal Burgemeester Peter Tange van Wormerland de deelnemers toespreken. Om 20.00 gaat de tocht van start, begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie. Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,50.

 

fakkelflyer2016-printa4

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Het politbureau van de antisemitische ‘Vrije Democratische Partij’ aan het Krimp lijkt mij, voor dit jaar, een toepasselijker eindpunt voor de fakkeltocht. Aandacht vragen voor een samenleving waarin iedereen zich welkom en veilig voelt, ongeacht afkomst, politieke overtuiging, geloof of seksuele geaardheid; waar de organisatoren zo voor staan geldt dit jaar vooral voor haatzaaier en partijleider Burhan Gökalp.

  • Marianne Dane

   Beste Dwarsligger,
   Ook wij als organisatie van de Fakkeloptocht zijn geschokt door de uitlatingen van de Vrije Democratische Partij, opererend vanuit het Krimp. Terecht is er door het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek Waterland aangifte tegen de partij(voorzitter) gedaan. In die zin zou het mooi zijn om onze fakkeloptocht bij het Krimp te eindigen, maar we lopen al voor de 29e keer in Krommenie. We hopen niet dat dat u weerhoudt om met ons mee te lopen. Zeker in een tijd waarin discriminerende uitlatingen blijkbaar steeds normaler gevonden worden, is het hard nodig dat we een tegengeluid laten horen. Kom dus allen meelopen op de fakkeloptocht tegen discriminatie op 24 december!
   Marianne Dane,
   Namens Comité 24-12

 • Piet Emmerig

  Fakkeloptocht prima, niets mis mee.
  Maar als de optocht voorbij gaat op de Fortuinlaan in krommenie, zit mijn net nieuwe auto onder de kaarsvet spetters. Hier ben ik niet blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *