26-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid autobranden Zaandam

De politie laat vandaag via een persbericht weten dat vanmorgen – 27 maart – een 26-jarige man uit Zaandam is aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is bij meerdere autobranden in de Zaanse wijk Poelenburg. De politie heeft uitgebreid rechercheonderzoek uitgevoerd en kwam hierdoor de 26-jarige man op het spoor.

De verdachte kan worden gelinkt aan één autobrand en mogelijk meer in Zaandam in 2023. Omdat het onderzoek nog loopt kan hierover verder geen informatie worden gegeven. Aankomende donderdag, 30 maart, zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of het voorarrest verder verlengd wordt.

In het persbericht laat teamchef Sherwin Tjin-Asjoe weten “Ik ben erg blij dat we iemand hebben aangehouden. Autobranden zorgen veel onrust in de stad. Daarom hebben we eerder ook een groot buurtonderzoek verricht in Poelenburg en samen met de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners. We kunnen geen garantie geven dat het stopt, maar deze aanhouding geeft wel aan dat we er bovenop zitten en er alles aan doen om een voertuigbrand te voorkomen. We nemen dit soort incidenten zeer hoog op”.

Ook burgemeester Hamming heeft op de aanhouding van vanmorgen gereageerd. “De afgelopen tijd hield deze zaak de inwoners flink bezig in deze wijk en dat begrijp ik goed”, zegt burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. “Autobranden hebben een enorme impact. Op eigenaars en op hele buurten. Voor ons was het dan ook prioriteit om hier actie tegen te ondernemen. Hierbij was het van straat halen van de (mogelijke) dader het belangrijkst. Dat de politie nu iemand heeft aangehouden is geweldig nieuws en hiervoor verdienen ze een groot compliment”.

De politie gaat verder met het onderzoek. Mocht je informatie hebben en/of beschikken over beelden, dan kun je contact opnemen met de politie 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

De kaart met alle autobranden sinds eind juli 2022. Van de 21 branden waren er 8 in Poelenburg, één in Peldersveld en de rest in andere delen van Zaandam-zuid.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *