27-29 mei: 5 muziekfilms in De Fabriek

In de Fabriek waren de afgelopen maanden al films over David Bowie en Bob Dylan te zien in de serie KunstFilms.

Als spin-off wordt er in het weekend van 27-29 mei het muziekfilmfestival Let’s Get Lost georganiseerd: vijf films over vijf verschillende muziekstijlen, van hiphop tot jazz, van chanson tot rock.

De films worden ingeleid en besproken door organisator Martijn Couwenhoven van de KunstFilmFabriek en (op zaterdag 28 mei) door (muziek)journalist en schrijver Leon Verdonschot. Het programma:

Vrijdag 27 mei (19.30 uur): La vie en rose: De chanson
Biopic La vie en rose vertelt het tragische levensverhaal van de Franse zangeres Edith Piaf. Marion Cotillard brak internationaal door in de titelrol, waarvoor ze een Oscar won. Een film van Olivier Dahan | Frankrijk, 2007, 140 minuten Met Marion Cotillard, Emanuelle Seigner, Gerard Dépardieu.

Zaterdag 28 mei (19.30 uur): Little Girl Blue: Rock/blues
Janis Joplin geldt als een van dé iconen van de jaren 60. Little Girl Blue schetst een portret van de tragische zangeres aan de hand van haar eigen brieven. Een film van Amy Berg | Verenigde Staten, 2015, 103 minuten.

Zaterdag 28 mei (21.45 uur): Straight Outta Compton: Hiphop
Speelfilm Straight Outta Compton vertelt het verhaal van de legendarische hiphopgroep NWA, die halverwege de jaren 80 het land schokten met hun rauwe teksten over het leven in de getto’s van Los Angeles. Een film van F. Gary Gray | Verenigde Staten, 2015, 147 minuten Met O’Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell.

Zondag 29 mei (16.15 uur) Let’s Get Lost: Jazz
De klassieke muziekdocumentaire Let’s Get Lost brengt het leven van jazztrompettist Chet Baker in beeld, die worstelde met een drugsverslaving. De film kwam uit in het jaar waarin Baker overleed na een val uit het raam van zijn Amsterdamse hotel. Een film van Bruce Weber | Verenigde Staten, 1988, 120 minuten.

Zondag 29 mei (20.15 uur):  Cloclo, Franse popmuziek
In de jaren 60 en 70 domineerde chansonnier Claude François de hitparades van thuisland Frankrijk. Biopic Cloclo brengt het leven van dit icoon van de Franse popmuziek in kaart. Een film van Florent-Emilio Siri | Frankrijk / België, 2012, 148 minuten Met Jérémie Renier, Benoît Magimel, Monica Scattin.

Losse kaarten voor de films en de inleidingen kosten €8,50 (geen kortingen). Een passe-partout voor alle vijf de films en de inleidingen kost €40,00.

Op de Facebookpagina van de KunstFilmFabriek worden updates geplaatst.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *