3 mei: eerste opvangboot vluchtelingen Oekraïne

Riviercruiseschip MS Lisabelle zal op 3 mei aanmeren aan de Havenstraat in Zaandam om daar vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

De komst van het tweede schip, de MS Cezanne, is één tot twee weken vertraagd. De Lisabelle heeft voldoende ruimte om de mensen die nu in Taets worden opgevangen, te huisvesten.

Omdat de opvang in Taets tot 1 mei is, worden de vluchteling tijdelijk in de sporthal van Wormer opgevangen.

Boven de Lisabelle, onder de plekken waar aangemeerd wordt.

UPDATE – zie ook de reacties: in de communicatie van Zaanstad was sprake van twee plekken, één bij de Rigastraat en één bij het speeltuintje. Het nieuwe plan is om beide schepen bij het speeltuintje naast elkaar te leggen. Dan moet er een extra loopbrug gebouwd worden.

Lees ook:

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Jannie ploeger

  Ik dacht dat de boten bij het kleine speeltuintje zouden komen

  • Ciska Stouthamer

   Ik dacht ook dat de boten bij de kleine speeltuin kwamen , anders zou er toch geen plek wezen voor de scheepvaart

 • Erik Schouten

  Tijdens de laatste bijeenkomst is besproken dat de boten naast elkaar komen te liggen ter hoogte van de kleine speeltuin, dit om de beroepsvaart meer ruimte te bieden.

 • Fred Wolf

  Het gaat dus weer om de boten en niet om de mensen….

  • Erik Schouten

   Over het algemeen staan de Havenezen en de schippers best positief tegenover de opvang van deze MENSEN wel wil men dat eventuele overlast zoveel mogenlijk wordt beperkt #fietsprobleem #stroomagragaat #parkeerprobleem #aanmeerplaatsen voor beroepsvaart ed

  • Rinus van der Poel

   Bedoel je WELKOM! #fietsprobleem #stroomagragaat #parkeerprobleem #aanmeerplaatsen voor beroepsvaart ed?

   • Nou, de gemeente,s in Nederland werken in hoge tempo. In ene kan dit wel op woningen en zo meer uit de Grond te stampen, en toen kon dit niet . is er ook aandacht voor vele mensen die al maanden en maanden op straat slapen?, ( wij hebben vernomen dat in de gemeente Zwolle ruim 400 Burgers al maanden en maanden op straat slapen, opvang is daar ook vol ) een ding is zeker, GROTE CHAOS in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *