4 mei

Ook dit jaar is een ‘normale’ invulling van dodenherdenking niet mogelijk. Toch staan we graag, met zoveel mogelijk mensen, stil wat bij er in de oorlogsjaren is gebeurd. Om te denken aan het grootste onrecht dat mensen is aangedaan, om de namen te noemen en te beseffen dat we vrijheid nooit voor lief moeten nemen. 

Op 4 mei zullen we hier een link naar de livestream plaatsen die om 19:00 uur van start gaat, zodat we samen kunnen kijken naar een bewogen programma dat we samen met Cultureel Centrum Bullekerk aan kunnen bieden.

Klik hier voor de livestream (start vanaf 19:25 uur)

__________________

Programma Bullekerk

Pianist Ruud Luttikhuizen en het CineMusic Orkest hebben voor 4 en 5 mei  een speciaal programma samengesteld rond de belangrijkste evenementen rond de Tweede Wereldoorlog: dodenherdenking en bevrijding. Ze herdenken dit door live bekende filmtunes te spelen voorzien van prachtige filmbeelden die vertoond worden op een groot scherm.

Op dinsdag 4 mei speelt het orkest een programma rond dodenherdenking. Op een groot scherm zijn beelden te zien uit de Tweede Wereldoorlog zoals de concentratiekampen in Auschwitz. De filmtunes worden afgewisseld met een documentaire over de laatste twee verzetstrijders van Natzweiler Skippy de Vaal en Ernst Sillem die vorig jaar zijn overleden. Job Luttikhuizen heeft beide verzetstrijders speciaal voor dit project geïnterviewd.

Het CineMusic Orkest staat onder leiding van Henk Ummels (dirigent Zaans Show Orkest) en bestaat uit:

Njola Ritzen: piccolo, fluit, altfluit, altsaxofoon
Steven Coljé: fluit, klarinet, sopraansaxofoon, altsaxofoon en tenorsaxofoon
Sebastian Ohm: basklarinet, klarinet, altsaxofoon, baritonsaxofoon
Christiaan Poel: hoorn
Ruud Kleiss: trompet, bügel
Jeroen Drenth: trombone
Ruud Luttikhuizen: vleugel, accordeon, kerkorgel
Arjen Zuiker: electrische gitaar, akoestische gitaar
Fred Snel: electrische bas, contrabas
Co Broertjes: drums, pauken, percussie
Joep van Beijnum: viool

Om 19.58 uur klinkt de taptoe, gespeeld door trompettiste Constance Pieters vanaf de toren van de Bullekerk