40 seconden frustratie op station Zaandam

Wij zijn al zo gewend aan het gebrek aan service van NS dat we ons er niet meer druk over maken: treinen die te vroeg vertrekken.

Dat mag dus van de NS. Ook op de Zaanlijn, de meest beklaagde lijn van het hele NS/Prorail-netwerk.

(Wij vragen ons overigens al een tijdje af waar het “Pro” uit Prorail voor staat. Professioneel? Dat kunnen we niet geloven.)

Het overkomt ons met enige regelmaat: de trein moet om 8:05 uur vertrekken, de klok is net op 8:04 uur gesprongen, je loopt de trap af en de trein rijdt weg… te vroeg dus.

Maar we zijn niet de enige die daarover de pest in heeft. Oud-wethouder Robert Linnekamp kwam net op tijd voor de trein maar zag de deuren dichtgaan, door een kleine hapering lukte het hem trouwens nog net om mee te gaan, maar dat was een (on)gelukje.

Het vreemdste is dat die treinen naar Amsterdam daar allemaal eerst ongeveer 5 minuten stilstaan, dus met haast, het inlopen van vertraging of op tijd weg willen heeft het niks te maken.

Treinen mogen van de NS te vroeg vertrekken, soms is dat 30 à 40 seconden voor de aangekondigde vertrektijd. Het is klein leed, maar er zijn meer klachten.

ns te vroeg

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • René

    Heb ik ook ontzettend vaak in de daluren op Koog Bloemwijk richting Zaandam, maar nog veel vaker op Holendrecht, richting Centraal. Dat terwijl er op het station erna 1-2 minuten (Zaandam) tot 4-5 minuten (Bijlmer ArenA) speling is door de trein daar dus stil te laten staan. Recordtijd voor te vroeg vertrekken was 1m30s op Kbw en 3 hele minuten op Holendrecht.

  • Erik

    had ik ook een keer, veel te vroeg weg. Vond het niet zo erg want ik zat erin. tot ik er achter kwam dat hij niet naar Koog Bloemwijk reed maar naar Purmerend en ik in de verkeerde trein was gestapt 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *