50? 30? Voor Krimp en Lage Horn is 15 km hard genoeg

Een 30 km-zone is voor de bewoners van Krimp en Lage Horn in Zaandam niet genoeg. Zij roepen het verkeer dan ook op maximaal 15 km. per uur te rijden.

Om hun ideeën kracht bij te zetten hebben ze beide straatjes in de Russische Buurt volgehangen met 15-km-affiches.

Het Krimp is normaal gesproken niet toegankelijk voor autoverkeer, nu staat er tijdelijk een verboden toegang bord. Brommers rijden wel door het straatje. Auto’s mogen wel over de Lage Horn.

Beide straten zijn ‘Woonerf’ wat betekent dat het al niet toegestaan is om harder dan 15 km per uur te rijden. Maar als die regel nooit overtreden werd hadden de bewoners die borden vast niet opgehangen.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Kees

    Tsja, als iedereen in zijn straat afwijkende regels gaat ophangen wordt het wildwest. Ik zou zeggen: handhaven Zaanstad, weg met die biljetten!

  • Rob

    Deze actie is feitelijk overbodig als je de verkeersborden goed begrijpt. Als je een gebied inrijdt dat met een erf bord wordt gemarkeerd geldt een eerdere 50 of 30 km/h niet meer. Artikel 45 van het RVV stelt dat bestuurders (ook fietsers dus) binnen een erf niet sneller mogen rijden dan 15 km/h. Vroeger werd dit nog als stapvoets omschreven als ik me goed herinner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *