5000 eutjes bij elkaar gerend door Zaanse kerstmannen

Vanmiddag kleurde de Zaanse Schans door een kudde kerstmannen.

Ongeveer 250 mannen, vrouwen en kinderen bedwongen een druilerig parcours van 3 kilometer langs de molens. Al vingen wij onderweg vanonder de baard gemompeld gemorrel op dat ‘het toch echt meer dan 3 kilometer’ moet zijn geweest. 

Dit was de tweede editie van de Santarun,  georganiseerd door Rotary De Zaan-Zaandijk, en het leverde wat op.

Rode neus
Wij holden mee, en – in tegenstelling tot vorig jaar – we tikten de finish aan! Doordat wij de Glühwein die halverwege het traject werd geschonken vakkundig negeerden, verdienden wij een medaille! Gelukkig konden wij de schade later inhalen bij het kampvuur op het terrein van scouting Elfregi Zaanstreek en tijdens de disco onder aanvoering van Disco Inferno.

Wat leverde het nog meer op? 
Lol en geld! Twee hele grote cheques. Daarop stond geschreven: €2500,-. Let op: per cheque! Per goed doel. De poet gaat naar de Nierstichting en naar muziekonderwijs op obs De Lindenboom. Van rennen houden we niet en van verkleden houden we niet. Van broodbakken bij kampvuur, geinige muziek en leuk gezelschap wel. En we zijn natuurlijk dol op goede doelen. Volgend jaar nog meer mensen en een nog grotere cheque graag.

Hieronder een ren-filmpje van de Santahelden.

De foto linksboven is van Margreet Dekker. Het filmpje is gemaakt door Floris Oomen.

De Warming up (zonder Glühwein):

Die medaille kregen we dus echt, het bewijs:

Op Twitter was het nog lang onrustig.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *