50woordenfoto: Drollen

Drollen

Onverwachte maar dringende oproep in het landelijke gebied bij Nauerna en Westzaan om paardenpoep op te ruimen. Kennelijk liggen die grote paardendrollen op het smalle Veldweg-fietspad, onderaan de Overtoom, toch in de weg.

In de verte ontdekten wij een lepelaar: hier nog slechts zichtbaar als een kleine, witte stip.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

De foto is van Winnie de Wit.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto
Deel dit artikel:

5 reacties

 • Henk Brunt

  Elke paardendrol op een fietspad ligt in de weg, immers rijdieren behoren op de rijbaan (art. 8) of anders in de berm. Het zou inderdaad normaal zijn als de berijders/begeleders als het verkeerde weggedeelte gebruken de drollen in de berm gooien. (Paardenmest kan tetanus verspreiden.)

 • Ida Croese

  Niet alleen paarden liefhebbers ruimen de stront niet op. Wat denk je van de honden vrienden? Bij het warme weer kwam bij mij op het balkon de strontlucht je te gemoed.Zo kan je dus ook niet buiten zitten in zo’n indringende lucht. maar je mag niets zeggen want dan ben je anti hond.Ondanks de mensen die wel de stront meenemen zijn er altijd makkelijke klanten die denken “zoek het maar uit”.

 • Kees van Buren

  Het valt op dat er nooit over paardendrollen geklaagd wordt maar altijd maar over hondenpoep.Vaak zie ik een enorme berg paardenpoep op een fiets of voetpad liggen. Verdorie ruiter ruim de stront toch eens op. Stront is Stront en dat laat je niet achter maar ruim je op.

 • Dick van den Dobbelsteen

  Een reden zou kunnen zijn dat paarden drollen niet opgeruimd dienen te worden, is dat paarden vegetarisch zijn. Waardoor het op natuurlijke wijze veel sneller verdwijnt, dan hondendrollen.
  Maar ook ik erg mij rot aan de paarden stront op vooral de rijwielpaden in en rond het Twiske.
  Ten slotte het volgende:
  Vroeger had je veel bezorgers en schillenboeren die een paard voor hun kar hadden lopen.
  Ook die deden hun behoeftes gewoon op straat tot ergenis van vele bewoners.
  Zei een klant een keer tegen zo’n bezorger, nadat z’n paard weer eens de straat had onder gescheten: ” Waarom hang je geen zak onder zijn kont.
  Antwoordde de bezorger: ” Dat helpt toch niet. Ik heb al 53 jaar een zak onder m’n kont hangen, maar schijt er nog steeds naast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *