Je hebt vergeten groenten als schorseneren, postelein, meiraap, pastinaak, raapstelen, koolrabi en aardpeer. Er bestaan miskende groenten; uien, linzen en bonen. En antigif-groenten als spinazie, boerenkool, en paprika.
In Oostzaan is er verdreven groente. Er drijft een eenzame bloemkool die liever met een kruimige pieper op iemands bord had gelegen.
50woordenfoto
Soms zegt een foto meer dan 1.000 woorden. 1.000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.
Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.


Door: Merel Kan (foto en tekst).
Postelein, de smaak van vroeger. Heerlijk en vanavond ligt het weer op mijn bord.
Echt, bah. Er ís een reden waarom deze groentes vergeten zijn he. Zijn niet te vreten joh ;) Ik at als kind raapstelen, schorseneren en andere vieze groentes omdat mijn moeder dat maakte. Nooit meer.
Ook mijn moeder maakte weleens dergelijke groenten klaar zoals ze dat altijd deed en het was idd geen feest. Maar je kunt ze ook op vele andere manieren klaarmaken en als mijn vrouw dat doet dan zijn die groentes heerlijk. Zelf heb ik het koken ooit thuis geleerd, maar die kunde gebruiken we veiligheidshalve maar niet meer.
Probeer eens een groenteabonnement met zulke groentes en bijbehorende recepten. Ooit was dat voor ons een geslaagde hernieuwde kennismaking. Zelfs groenlof bleek dan lekker.