50woordenfoto: glazenwasser… 

Glazenwasser…

Aan water geen gebrek. Tot in z’n middel staat deze glazenwasser glazen te wassen bij het Inntel Hotel in Zaandam. Links de waterval, beneden hem volop water in het begin van de Ontdempte Gracht. Maar toch met een slang waarmee volgens ons gewoon water uit de kraan wordt gehaald.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Nick Boeske maakte de foto.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Jelle ten Berge

    Prachtige foto! De glazenwasser maakt echter geen gebruik van kraanwater, maar van gedemineraliseerd water, dat hij uit een watertank in zijn auto haalt. Dit is water waar kalk en andere neerslag uit is gehaald. Hierdoor drogen de ramen vlekvrij op, en hoeft hij de ramen niet droog te trekken. De methode heet de telewas methode.

  • Frits Krom

    O? Wat zien ik? Wordt hier, terloops maar tòch, gesproken van de Òntdempte Gracht? Zou fijn zijn, als dat (aangepast straatnaambord of niet) gewoon de manier van aanduiden werd van deze hoogst merkwaardige straat. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *