50woordenfoto: Intens

Intens

Heftig, furie, losgeslagen, verbolgen, razernij, beproeving, bloedstollend, leed, schuimbekken, ongenadig hard, paniek, angst, verdriet, ongeloof, waanzin, ijzingwekkend, getergd, verbijstering, kommer, wanhoop, ellende…

Op het fietspad tussen Veldpark en Kogerveld, op het talud van de Hoornse lijn vind je dit kunstwerk. Welk woord er bij hoort… wij komen er niet uit.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Deze foto werd gemaakt door Erik Esteie. Erik ziet overigens angst in het gezicht: dat schreeuwt omdat er iets vreselijks gaat gebeuren..

Erik Esteie

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto
Deel dit artikel:

6 reacties

 • P.Hoogkamer

  prachtig, laten we in Zaanstad de kunst in de openbare ruimte promoten. meer meer.
  het fietspad van krommenie tot de Hempont . Geen aanbesteding maar jonge kunstenaars de kans bieden iets te plaatsen gewoon zo maar in het wild.

 • Ruud Baars

  Mooi beeld, mooi verwoord, het is aan de kijker/lezer om te interpreteren.
  Precies zoals het in de kunst behoort te zijn!

 • Didier Hennequin

  Deze kunstenaar is al langer actief. Bijvoorbeeld op de schakelkastjes van de NS langs de Provincialeweg bij station Zaandam en naast het spoor nabij Sloterdijk. Mooi? Tja. Het blijft natuurlijk een soort van vandalisme.

  • Peter de Bruin

   Het is best mooi maar natuurlijk geen vrijbrief om het overal op te “tekenen”. Zie de twee kasten achter dit “kunstwerk”. Mogelijk wel iets om te kijken of deze kunstenaars een plek krijgen om dit soort afbeeldingen te kunnen tonen. En ja, wat is mooi?

 • Erik Esteie

  Uiteindelijk valt dit natuurlijk onder de noemer vandalisme, iets wat niet van jou is besmeur je met verf, en het kost veel moeite en geld om dit weer schoon te maken. Het gebeurd ook nog eens op een plek die niet toegangbaar is voor een normale sterveling, het is een verboden toegang gebied en je kan een behoorlijke douw krijgen als je gesnapt word terwijl je bezig bent om dit aan te brengen

  Dit is echter niet iets wat zomaar beklad word, er zit een gedachte achter. tenminste, dat vind ik

  Over kunst kan nooit gediscuzeurd worden, je vind het mooi of niet, er is geen tussen weg

  Waar wel over gediscuzeurd kan worden is de plek waar kunst geplaatst word en ik hoop dat deze kunstenaar doorgaat met zijn werk, waar dan ook, en ongeacht of het op die locatie mag of niet

  Ik vind dat dit werk emoties oproept en is dat niet de basis van kunst, het oproepen van emoties?

  Ik hoop nog veel werk van hem(haar) te mogen tegenkomen en het maakt mij niet zoveel uit of dit illegaal gebeurt, of op een grafitty vrijplaats.

  Misschien is het zelfs beter als dit soort portretten niet op een vrijplaats verschijnen. Ik weet uit eigen ervaring dat dingen die niet mogen de beste voedingsbodem zijn voor creativiteit

 • L. Dirksen

  Dit is echt mooi! Een Zaanse Banksy in de maak?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *