50woordenfoto: Muurtje?

Muurtje?

Wat zong André Hazes ook alweer? Het Laatste Rondje?

Het laatste muurtje met de afbeelding van een glas schuimend Amstel waarvan er ontelbare door kelen van kermisgangers in het Wapen van Assendelft gingen tijdens de Assendelfer kermis. Uit het leven gerukt door een sloopkraan. Voorgoed. Het glas is leeg.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Foto en tekst van Aaf Aafjes. Boven uitsnede, onder de hele foto. (en helemaal onder een bonusfoto van de sloop)

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Ik wil naast de beelden van de sloop van het Wapen toch nog 50 woorden benoemen die mij veel positieve energie geven als ik terugdenk aan de keren dat ik vroeger het eerste deuntje op de woensdag van de Assendelfer kermis bezocht in het Wapen.:

  Vrienden, op de fiets, garderobe, muntjes, Hannes, grote zaal, eerste biertje 11.00 uur
  Hé jij ook hier, vijfde biertje, schreeuwen in elkaars oor,duwen, trekken, hangen, hossen, pissen, lallen tegen wildvreemde lekkere wijven, zoenen, snackhoek,frikandel, zweten, tiende biertje, bierprut, vasthouden waggelen, vrienden zoek, bier voor en van vreemden, kermisvrienden(innen), twintigste biertje, slingeren op fiets naar Jisp, kermisliefde, verkering, kater.

  Zo heeft elke kermisganger zijn eigen heldere
  troebele beeld van zijn/haar kermisbezoeken die, al is het gebouw bijna weg, voortleven in je herinneringen en verhalen met vrienden met een biertje in de hand. Koester ze!!

 • Yvonne ten hoope

  En ook niet vergeten…de optredens van de Rock &rollers. En the tribute of the Cats. We gaan het allemaal missen 😓

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *