55 Zaankanters overleden aan corona

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat opnieuw een patiënt in Zaanstad aan corona is overleden. Dat brengt het totaal in die gemeente op 47.

In Wormerland overleden tot dusver 6 mensen en in Oostzaan 2. Het totaal in de Zaanstreek komt daarmee op 55.

In maart overleden 7 Zaankanters aan corona, in april ging dat om 40 streekgenoten en in mei overleden tot dusver 8 inwoners van de Zaanstreek.

Ook bij ziekenhuisopnames ligt de top in april. In de eerste drie weken van april zijn er gemiddeld 5 nieuwe Zaanse patiënten per dag, maar daarna neemt het af, in mei werden er in totaal 7 nieuwe corona-patiënten in het ziekenhuis opgenomen.

Het aantal mensen met corona in het ZMC daalt, het ‘hoogtepunt’ was de eerste week van april toen er meer dan 40 in het ZMC lagen, dat is nu gedaald tot zo’n 4.

zaanstreek corona 22 mei

Nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen van inwoners van de Zaanstreek per dag (blauwe en rode balkjes in de grafiek) en coronapatiënten in het ZMC (grijze lijn)

Het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. Vandaag meldde het RIVM 10 nieuwe Zaanse besmettingsgevallen waarmee het totaal op 469 komt.

Bronnen: RIVM, ZMC, CBS (grafiek De Orkaan)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Fam.Kat

    Het is natuurlijk triest dat er zoveel mensen hier aan sterven.Maar het kan nog erger als je moeder in een verzorgingshuis deze ziekte oploopt,en dat zij als zij stervende is door het verplegend personeel van honderd zestig euro wordt beroofd.Wat een moreel moet je dan hebben.Dit gebeurt helaas ook in de zaanstreek

  • Fam.Kat

    Dit stukje moest ons van het hart omdat ondanks het verdriet van het verlies van onze moeder,deze dingen gebeuren in een tehuis als de acht staten.Wij hopen dat de directie passende maatregelen gaat nemen.Dit namens de 4 dochters van Mevr.Kat Zij rust in vrede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *