6 jaar cel geëist tegen inwoner Zaanstad: dreigen met verkrachting bij overval Maarssen

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen drie mannen die worden verdacht van een woningoverval in Maarssen op 18 oktober 2017.

De verdachten zouden een woning zijn binnengedrongen en de 43-jarige bewoonster en haar 16-jarige zoon hebben vastgebonden, bedreigd en mishandeld. Onder de verdachten is de 27-jarige Halil A. uit Zaanstad aldus een bericht op RTV Utrecht.

Samen met twee Amsterdammers, Quido P. (32) en Moréo W. (32) en een voortvluchtige Marokkaanse tipgever, zouden ze uit zijn geweest op minstens € 100.000 ‘crimineel geld’. In een eerder bericht schreef de politie overigens vier mannen te hebben aangehouden.

Om de bewoonster onder druk te zetten, dreigden de mannen de vingers van de jongen af te hakken met een bijl en haar in zijn bijzijn te verkrachten. De vrouw opende daarop haar kluis waar slechts € 700 inzat. De daders zouden daarop gezegd hebben: “Zo’n kut Marokkaan heeft ons geflasht, die zei dat er 100.000 euro bij jou ligt.”

Verdachte P. bekende woensdag en betuigde spijt. De andere twee beweerden dat ze nooit in het huis waren geweest. A. zegt dat hij alleen op de uitkijk stond. Op kleding van de verdachten is echter dna van de bewoonster aangetroffen. A. zou volgens de agenten de woning zijn uitgerend en met pepperspray bewerkt en in de boeien zijn geslagen.

De verdachten zitten vast. De rechter doet volgende week uitspraak. Foto van het Twitter-account van de politie Maarssen.

Deel dit artikel:

5 reacties op 6 jaar cel geëist tegen inwoner Zaanstad: dreigen met verkrachting bij overval Maarssen

 1. Willemsen schreef:

  “Verdachte P. bekende woensdag en betuigde spijt. De andere twee beweerden dat ze nooit in het huis waren geweest. A. zegt dat hij alleen op de uitkijk stond.”
  Typische reactie van dergelijke laffe criminele lui. Hopelijk valt de straf eens voor de verandering veel hoger uit.

 2. Jan van den Broek schreef:

  Zou “geflasht” niet “geflesd” moeten zijn?

 3. Dwarsligger schreef:

  Een misdrijf in Maarssen is, ondanks de betrokkenheid van een Zaankanter, toch geen Zaans nieuws?

  • De Orkaan schreef:

   Je hebt helemaal gelijk! Stom van ons. Als Jeroen Olthof burgemeester van Amsterdam wordt schrijven we er natuurlijk niet over. Of als Natasja Groothuismink de marathon van New York wint… negeren! Als we een nieuwe hoofdredacteur zoeken zullen we aan je denken (als we iemand zouden zoeken die z’n naam niet onder z’n stukken durft te zetten). In de tussentijd kan je altijd je eigen website beginnen… doen!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *