67 Zaanse kunstenaars… (persbericht 1:1)

We zijn weinig bedreven in het copy/pasten van persberichten.

Maar omdat het om 67 (!) Zaanse kunstenaars gaat, maken we graag een uitzondering.

Daar komt-ie (alle bijvoeglijke naamwoorden en ongefundeerde aanprijzingen hebben we er gewoon in laten staan)

Kunstliefhebbers opgelet! Houd het laatste weekeinde van september en het eerste weekeinde van oktober vrij. Want dan mag u komen snuffelen in de ateliers van 67 kunstenaars in de hele Zaanstreek. 

Ook dit jaar is weer een atelierroute in de Zaanstreek, voor het 26ste jaar op rij alweer. De deelnemende kunstenaars vinden het elke keer weer leuk om u te ontvangen en wat over hun werk te vertellen. Een praatje maken mag, hoeft niet. U kunt vrijblijvend komen kijken. Dit alles geschiedt uiteraard met inachtneming van de coronaregels.

Ook dit jaar zijn er nieuwe kunstenaars, nieuwe ateliers, nieuwe kunst. Laat u verrassen en vervoeren. Niet alleen door de schoonheid van de kunst maar ook door de leuke ontmoetingen die u kunt hebben met fotografen, edelsmeden, beeldhouwers, schilders, tekenaars en nog veel meer.

Interactieve routekaart

De route is goed te fietsen. Hij is, om het u gemakkelijk te maken, verdeeld in een noord- en een zuidroute. In het laatste weekeinde van september kunt u de ateliers bezoeken in het noorden van Zaanstad, in het eerste weekeinde van oktober die in het zuiden. Maar let op: sommige ateliers zijn beide weekeinden geopend.

Op de website www.tengel.nl vindt u een interactieve routekaart met de namen van de deelnemers en de adressen. Zo kunt u van tevoren bekijken waar u heen wilt.

Overzichtstentoonstelling

Een tip: in Cultureel Centrum Bullekerk aan de Westzijde 75 in Zaandam exposeren beide weekeinden alle kunstenaars één werk. Daar kunt u kennismaken met het werk van alle deelnemers.

Unieke set speelkaarten sparen

U kunt natuurlijk alle ateliers bezoeken. Voor de kunstliefhebbers die dat doen, heeft de organiserende stichting Tengel iets bijzonders ontworpen: twee sets kaartspellen met afbeeldingen van de kunst van alle deelnemende kunstenaars. Van elke kunstenaar die u bezoekt krijgt u een of twee speelkaarten en zo kunt u beide kaartspellen bij elkaar sparen.

Blijft u te lang bij een kunstenaar hangen waardoor u geen tijd meer heeft om anderen te bezoeken? Geen nood. U kunt de ontbrekende speelkaarten kopen in de Bullekerk à 0,10 eurocent per stuk. De hele set is te koop voor 7,50 euro per set.

Prijzen

Geen prijzen voor de kunst maar voor de kijkers!

Hebt u veel speelkaarten verzameld? Laat ze dan tellen door de organisatie in de Bullekerk. Wie weet, overtroeft u andere bezoekers met het aantal afgelegde bezoeken. De drie meest actieve kijkers maken kans op waardebonnen van respectievelijk 150, 100 en 50 euro, op een later moment te besteden bij de deelnemende kunstenaars.

Za. 26 en zo. 27 september (route noord), Za. 3 en zo. 4 oktober (route zuid), beide dagen geopend: 11-17 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *