7-jarig meisje zwaargewond bij aanrijding Wibautstraat, Zaandam

Vrijdagavond – 25 augustus – omstreeks 18.30 uur is een meisje aangereden op de oversteekplaats bij de Wibautstraat ter hoogte van het Hanenpadsloot.

Het meisje wilde de Wibautstraat oversteken en werd daarbij aangereden door een Volkswagen Touran. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het meisje is gestabiliseerd in de ambulance en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie heeft de bestuurder van de Volkswagen aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval met ernstig letsel. De woordvoerder van de politie bevestigt dat de verdachte geen rijbewijs heeft. Hij zal op het politiebureau worden gehoord.

Het is op dit moment nog niet bekend wie er door rood is gegaan. Op het moment van de aanrijding waren er veel mensen op straat. Verschillende omstanders zijn ter plekke gehoord als getuige. De Wibautstraat werd na het ongeval vanaf de kruising met de Walraven van Hallstraat tot de kruising met de Jacob Rekstraat in beide richtingen afgezet.

De Verkeersongevallenanalyse was op de plek van het ongeval aanwezig om onderzoek te doen. Onderdeel van het onderzoek is onder andere een remmentest. De auto is door de politie in beslag genomen en door bergingsbedrijf Van der Eng naar het politiebureau gebracht.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *