Aanbesteding provincie: te weinig brugwachters in Noord-Holland

9 en 10 januari 2019, wegen en bruggen in NH voor Provincie NH vastgelegd voor toekomstige werkzaamheden.

Het moest goedkoop, efficiënt en veilig. De provincie Noord-Holland ontsloeg 2 jaar geleden brugwachters en besteedde het werk uit aan beveiligingsbedrijf Trigion.

Het werd duur, het werkte niet en het leverde gevaarlijk situaties op. Trigion kan niet genoeg brugwachters vinden, bruggen worden niet bediend en het bedrijf is in een juridische procedure met de provincie verwikkeld.

Dat meldt RTLZ op haar website. De ontslagen brugwachters pasten er in veel gevallen voor om bij Trigion aan het werk te gaan. Ze verdienden er 25 procent minder terwijl de arbeidsomstandigheden aanzienlijk slechter waren.

De nieuwelingen haakten ook in veel gevallen af. Noord-Holland legde al twee maal een dwangsom aan Trigion op wegens wanprestatie. Maar daarmee is het probleem niet opgelost.

Sommige bruggen (waaronder de Krommenieërbrug) gaan veel minder vaak open wat tot irritaties bij pleziervaart en tot schade bij de beroepsvaart leidt.

Volgens RTLZ eisen de bonden ontbinding van het contract met Trigion.

De Orkaan schreef in augustus 2016 over de op handen zijnde privatisering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>