Aanbouw in Koog aan de Zaan: daar gaan we weer

Déjà vu, daar gaan we weer. Heidi van Duren Watak (79) mag klagen over de buren en over Zaanstad in De Telegraaf en NHD, en op sociale media gaat iedereen los over het onrecht dat haar wordt aangedaan.

Twee jaar geleden gebeurde hetzelfde. Toen speelde de familie zich in de kijker via NH-Nieuws.

De familie Van Duren Watak zette zonder overleg en zonder vergunning een aanbouw aan het huis, waarbij ze de zijmuur van het huis van de buren gebruiken als steunmuur en een stenen muurtje van 1.80m op het erf van de buren gebruikten om er een 3 meter hoge muur voor hun aanbouw van te maken. Het huis van de buren was daardoor niet meer vrijstaand, en verdween een hoop lucht en licht.

NH-Nieuws tekende indertijd het leed van de familie Van Duren Watak op, want de aanbouw zou zijn gemaakt voor de invalide man des huizes. De buren werden uitgemaakt voor ‘NSB’ers’, ‘Schijtburen’ en ‘een stel egoïsten’ die ‘Max en Heidy geen gelukkige oude dag gunnen.’

De familie Van Duren Watak kreeg van Zaanstad uit coulance een tijdelijke vergunning, omdat meneer Max Watak ziek was. Hij is inmiddels overleden, waardoor de vergunning verviel.

Maar mevrouw Watak van Duren heeft geen zin om te slopen, en ze heeft nog een lijntje naar de pers. Deze keer liet Dagblad Zaanstreek zich voor het karretje van Watak spannen: “79-jarige vrouw moet huis uit omdat dat 11 meter te groot is”, het ‘bouwsel’ voor ‘doodzieke man’ moet weg omdat ‘de buren klagen’ en nu is Heide ‘bang dat ze haar huis uit moet’. Zo jammert het nog een tijdje door: ze is zelf ook ‘slecht ter been’, ‘het was de schuld van de aannemer’, ‘haar kleinzoons kunnen niet meer langskomen’ etc etc.

En gelukkig kunnen we deze keer dus ook weer rekenen op de ongezouten mening van sommige lezers: ‘oude mensen plagen’, ‘GELDKLOPPERS zijn t’, ‘Machtswellustelingen’, ‘dictators’…

De POV heeft al vragen over de zaak gesteld volgens het NHD (omdat het zo zwaar voor de familie Watak is), PVV’er Jaap Docter* gaat los op Twitter, de reden is “dat #Zaanstad ambtenaren heeft, die erop kicken om hun macht te laten gelden, “omdat het kan”, moet ze nu verhuizen omdat ze is uitgeprocedeerd.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

* Jaap Docter is GEEN steunraadslid van PVV meer zoals wij eerst (ten onrechte) schreven, hij stond wel op de 4e plek op de lijst (partij heeft 3 zetels), dus is als eerste aan de beurt als er een plekje vrij komt, Docter was bij het begin van deze raadsperiode wel steunfractielid: “Ik ben géén steunfractielid van de PVV Zaanstad. Géén fractieassistent ook. Dus mijn losgaan hierop is volledig op eigen titel.”

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Frieda Kok

  Uw berichtgeving is niet juist. Er is door de aannemer toegezegd dat de vergunning in orde was en de aanbouw staat 8n hun eigen tuin en is niet h9ger dan veel hagen en schuttingen. Nare jaloerse buren blijven aandringen op actie, dat is de voornaamste oorzaak.
  Dit treft deze mmevrouw, die haar huis en omgeving keurig verzorgt en onderhoudt.
  Zeer onrechtvaardig en stressvol.
  Ik ben verbaasd over de toon van uw verslag, bah!

  • p.a.mankor

   Zou Mevrouw Frieda Kok ook zo reageren als het haar woning was, waar zonder haar toestemming en zonder vergunning een aanbouw gebouwd werd.?
   Het is wel erg makkelijk om verontwaardigd te zijn op afstand

 • Kees van Buren

  Het is toch een duidelijk verhaal. De aanbouw was voor dhr en die is er nu niet meer.
  Ik kan mij levendig voorstellen dat de buren er nu genoeg van hebben.En de desbetreffende mevrouw heeft nu wel genoeg geklaagd en gepiept. Einde verhaal slopen die aanbouw en stoppen met die sneue pogingen om aandacht te vragen via de pers.

  • Jaap Meeuwsen

   Getver, wat een reactie Kees.
   Menselijkheid is ver te zoeken tegenwoordig.
   Frieda heeft wel gelijk.

   • Jan Betlem

    Bepaal jij dat Jaap. Moeten we bij jou terecht voor een oordeel over het wel of niet juist zijn van allerlij zaken? Is dat menselijkheid?

    • Jaap Meeuwsen

     Of het wel of niet juist is bepaal ik zeker niet Jan, ik had het dacht ik alleen over wat menselijk gevoel, dat vond ik in de reactie van Kees van Buren niet terug.

     • Ria Gijssen

      Mevr kan daar gewoon blijven wonen, als ze de aanbouw maar weghaald, daar was een aangepaste vergunning voor. Hoe helder wil je het hebben. Of verlenging aanvragen, maar hou op met dat slachtoffertje spelen!

   • A. de Jong

    Misschien ligt het anders en was de gemeente destijds heel menselijk door op dat moment niet in te grijpen en het handhaven tot nader order uit te stellen.

    • Jaap Meeuwsen

     Ja, dat zal best wel maar daarom hoeft deze 79 jarige mevrouw nog niet uitgemaakt te worden voor een slachtoffertje spelende klagende sneue pieper toch ?
     Gewoon mijn mening hoor.
     Het is simpel, als het nu illigaal is zal het gesloopt moeten worden,zeker wanneer de buren er last van hebben, dat natuurlijk wel.

    • Frank Oostrum

     Dus moet er NU gehandhaafd worden.

 • Piet Keijzer

  Beter een goede buur dan….
  Wat fijn dat De Orkaan wel in één keer het hele verhaal feitelijk weergeeft.
  Dat mevrouw Watak het probeert is wellicht nog te snappen, maar dat de buren na de persoonsgebonden gedoogsituatie om handhaving vragen en de gemeente hieraan een vervolg heeft te geven is onvermijdelijk.
  Nogmaals, beter een goede buur dan…..

 • Brandon Sullivan

  Regels zijn regels of je oud, jong, gehandicapt, Vitaal etc. bent.
  Dus als er een tijdelijke vergunning afloopt dan weet je wat er moet gebeuren. Sommige mensen kruipen graag in slachtofferrol en de ander is altijd de boeman. Eens kijken hoe al die mensen die het nu zo zielig vinden zouden reageren als hun buren zoiets flikken

 • Albert Groothuizen

  Hebben die buren een zwijgplicht? Of wordt hun nog iets gevraagd? Waar is de hoor en wederhoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *