Aanrijding letsel tussen auto en fietsster Dorpsstraat Wormer

Zondagmiddag – 27 november 2022 – rond 16.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een dame op een elektrische fiets. Het ongeluk gebeurde op de Dorpsstraat ter hoogte van de kruising met de Faunastraat en Zaandammerstraat. Bij de aanrijding is de fietsster gewond geraakt.

De automobilist kwam vanuit de Zaandammerstraat en wilde de Dorpsstraat opgaan. Hierbij zag de bestuurder de fietsster totaal over het hoofd. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Daarbij zullen ze in de omliggende winkels kijken of er camerabeelden beschikbaar zijn. De fietsster is met letsel aan het hoofd door de ambulance meegenomen en overgebracht naar het ziekenhuis. De auto heeft een ster en een barst in het voorraam en wat overige schade. De automobilist kon zijn weg vervolgen.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

8 reacties

 • De fietsster zag de automobilist over het hoofd want zij kwam van links als het verhaal hierboven klopt. Het is al jaren zo dat op deze kruising de normale voorrangsregels gelden, vanuit de Zaandammerstraat heb je voorrang op het verkeer van links vanaf de dorpsstraat. Er is bij de herindeling gezegd dat hiervan ongelukken zouden komen.
  Veel sterkte voor de betrokkenen.

  • Gerrit Vinke

   Er staat nergens in het artikel dat de fietster van links kwam. Misschien kwam ze wel uit de richting Jisp, in dat geval kwam ze van rechts. De kruizing is toch een overzichtelijke kruizing en je zal als weggebruiker toch ook even moeten opletten, en niet klakkeloos over rijden. Zou zeggen de politie zoekt de schuldvraag wel uit en ik hoop dat het slachtoffer weer snel op de been is.

 • Elia-Musa Bos

  Breekbaarder-Kwetsbaarder-
  Zwakkerder weggebruikers

  hebben overal te allen tijde
  voorrang !

  **********

  JeMAGalleen zeggen:
  “ik heb voorrang”

  als je daarbij KAN zeggen:

  “met gevaar voor eigen leven”

 • Rein Kossen

  Het is en het blijft een gevaarlijk kruispunt. Ook voor de voetgangers. Ik loop vanochtend al voor de helft op het zebrapad en toch wordt ik bijna voor mijn sokken gereden door een auto welke het kruispunt oversteekt met hoge snelheid dus ook het voetpad doorkruist.

 • Jos Blomkwist

  Omdat ze er een dertig km zone van gemaakt hebben kun je geen voorrangssituatie meer creëren. Geldt ook voor alle zijstraten die op de Dorpsstraat/Zandweg uitkomen. Veel mensen vergeten dat het van rechts komend verkeer daar ook voorrang heeft. Wat dat betreft is de 30 km zone geen verbetering.

  • Gerrit Vinke

   @Jos Blomkwist.

   De straten die op de kruizing lopen zijn van gelijke orde, dus niets met 30 km te maken. Gewoon even links en rechts kijken op deze kruizing. Er zijn wel straten aan de Dorpstraat en Zandweg gescheiden door een drempel, daar heb je van rechts geen voorrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *