Gewonden bij aanrijding tussen scooter en fietser, Zaandijk

Vrijdagavond – 30 december – omstreeks 20.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een fietser op de Dr. Jan Mulderstraat in Zaandijk. De fietser kwam vanaf de Wezelstraat en stak de Guisweg over om de Dr. Jan Mulderstraat in te fietsen. Op dat moment reed de bestuurster van de scooter op het fietspad in de richting van de spoorwegovergang. Vermoedelijk heeft de fietser de scooter totaal niet gezien met als gevolg een aanrijding op de kruising.

Bij de aanrijding zijn beiden hard ten val gekomen. Een voorbijganger die op dat moment met zijn auto langsreed is gestopt om hulp te verlenen. Daarbij heeft hij zijn auto op het fietspad geparkeerd, zodat ze veilig op de hulpdiensten konden wachten. Zowel de politie als de ambulances waren er snel. De bestuurster van de scooter is in de ambulance nagekeken en mocht met een pijnlijke been weer uitstappen.

Beide betrokkenen hebben een blaastest moeten doen. Die van de bestuurster van de scooter was goed, maar de fietser blies in ieder geval geen P (geen alcohol of alcoholconcentratie lager dan 170 µg/l). Na controle in de ambulance is de fietser met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis en is daarbij vergezeld door een politieagent. In het ziekenhuis zal een bloedonderzoek moeten uitwijzen of, en hoeveel de fietser heeft gedronken.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Thijs van Oostveen

    ik rij daar regelmatig en helaas kijken 8 van de 10 fietsers na het oversteken totaal niet of er iets aan komt, ondanks dat er haaientanden staan. Het is dat het overige verkeer vaak oplet dat hier niet vaker aanrijdingen zijn.
    De geparkeerde auto’s (helemaal als er een busje staat) en de heg helpen hier ook niet bij.

  • P. Hoogkamer

    Fietsers/ brommers voetgangers, die niet weten wat haaientanden zijn ,is het probleem… niet die arme groene Heg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *