Vrijdagavond – 30 december – omstreeks 20.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een fietser op de Dr. Jan Mulderstraat in Zaandijk. De fietser kwam vanaf de Wezelstraat en stak de Guisweg over om de Dr. Jan Mulderstraat in te fietsen. Op dat moment reed de bestuurster van de scooter op het fietspad in de richting van de spoorwegovergang. Vermoedelijk heeft de fietser de scooter totaal niet gezien met als gevolg een aanrijding op de kruising.

Bij de aanrijding zijn beiden hard ten val gekomen. Een voorbijganger die op dat moment met zijn auto langsreed is gestopt om hulp te verlenen. Daarbij heeft hij zijn auto op het fietspad geparkeerd, zodat ze veilig op de hulpdiensten konden wachten. Zowel de politie als de ambulances waren er snel. De bestuurster van de scooter is in de ambulance nagekeken en mocht met een pijnlijke been weer uitstappen.

Beide betrokkenen hebben een blaastest moeten doen. Die van de bestuurster van de scooter was goed, maar de fietser blies in ieder geval geen P (geen alcohol of alcoholconcentratie lager dan 170 µg/l). Na controle in de ambulance is de fietser met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis en is daarbij vergezeld door een politieagent. In het ziekenhuis zal een bloedonderzoek moeten uitwijzen of, en hoeveel de fietser heeft gedronken.

Foto’s: Michel Schermer