Negen vergunningen voor kamerverhuur in woningen – Update

Zaanstad heeft vergunningen verleend voor zeven woningen in Westerwatering om een kamerverhuurbedrijf te beginnen. Ook voor woningen in de Leliestraat (Koog a/d Zaan) en Apolloplantsoen (Zaandam) werd een vergunning verleend.

Zaanstad heeft weliswaar de gemeente ‘op slot’ gezet voor kamerverhuur, maar de aanvragen waren voor 1 april binnen waardoor deze niet volgens die nieuwe regeling kunnen worden tegengehouden.

Het gaat om Apolloplantsoen 31, Esther de Boer-van Rijkstraat 22, J.A. Zandlevenstraat 7 en nr 9, Leliestraat 65 (Koog ad Zaan), Magda Janssensstraat 48, Monnickendamstraat 40, Prelude 67, Ruitenveen 8.

Tot half juni kunnen belanghebbenden nog bezwaar aantekenen bij de gemeente Zaanstad (omdat de vergunningen niet allemaal op dezelfde dag zijn verleend is die dag niet voor iedere vergunning hetzelfde).

Voor woningen in de Czaar Peterstraat 9BA en de Westzijde 241 in Zaandam werd een vergunning verleend om de woning te splitsen in appartementen.

Dossier Kamerverhuur en Woningsplitsing.

Hier de kaart: groen is verleend, oranje loopt nog, een ‘huisje’ is kamerverhuur, twee huisjes is woningsplitsing.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • C.A. de Groot

    Ook het appartement van Bermuda 74 is gesplitst in een aantal kamers die voor verhuur gebruikt worden. Ook de eigenaar van dit appartement heeft nog net op tijd een vergunning aangevraagd, die door de gemeente (ongezien?) vereend is. Ik zie dit appartement helaas niet terug op het kaartje.

  • Beste redactie, nogmaals het verzoek om de kaart te updaten of beschikbaar te maken voor de bewoners in de wijken om de verdere verkamering van Zaanstad in kaart te brengen. Ik heb hierover ook contact gezocht per email.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *