Actiedag: donderdag is vandaag ‘zondag’ bij ZMC 🎥

Met pijn in het hart en grote tegenzin voeren zorgmedewerkers – inclusief de artsen – vandaag actie in het ZMC. Dat gebeurt door een zondagdienst te draaien: alleen spoedeisende zorg. Alle reguliere zorg gaat vandaag niet door.

De actiebereidheid was groot, maar actievoeren zit de zorgprofessionals niet in het bloed: “het doet ons allen zeer dat we onze patiënten niet de zorg kunnen bieden die we normaal bieden” zei Anja Blonk, lid Raad van Bestuur van het ZMC.

In 64 zorginstellingen wordt vandaag actie gevoerd. Het ZMC is één van die instellingen. Niet alle patiënten hadden het nieuws meegekregen, diverse mensen meldden zich nog bij de balie om vervolgens onverrichter zaken (en niet blij) naar huis te gaan (tekst gaat verder na de video).

Maaike Langerak – onderhandelaar arbeidsvoorwaarden van vakbond FBZ “wij willen dat jullie de beloning krijgen die jullie verdienen.” Ze refereerde aan de maandenlange onderhandeling die niets hebben opgeleverd en herhaalde eisen van de bonden: 10 procent loonsverhoging, een kostendekkende reiskostenvergoeding en regels tegen tegen overbelasting: “Het eindbod is onacceptabel, ziekenhuizen moeten over de brug komen.”

In april komt er een tweede actiedag als de onderhandelingen niets opleveren.

Vandaag is er een ‘Warming up’, er wordt informatie gegeven over E-health en telemonitoring, er is een rondleiding bij de verloskamers en bij radiologie, een stoelmassage, hartjes haken, een rolstoel en rollator race, een ‘klinische les Parkinsonmedicatie’, een VR-brillen-demonstratie en een Eenhandigheid Training. Het programma eindigt vanmiddag (15.15 uur) met een ‘Rondje rotonde’.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *