Action trekt in bij Supercoop Krommenie – Update

Krommenieërs moeten nog even geduld hebben, maar het gaat nu echt gebeuren: in het tweede kwartaal van 2021 verhuist Action naar de eerste verdieping van de Supercoop aan de Heiligeweg.

UPDATE: en wat gebeurt er met Scapino?

Door Jaap de Jong

De verhuurder gaat de komende periode aanpassingen doen ‘waarmee het pand aan onze vereisten gaat voldoen. Dat zal in verband met de omvang van de werkzaamheden de nodige tijd in beslag nemen,’ aldus een woordvoerder van Action. Naar de reden van de verhuizing van de bescheiden winkel aan de Eikenlaan naar de Heiligeweg is het niet moeilijk raden: ‘Met de verplaatsing naar deze locatie kunnen we onze klanten in Krommenie beter bedienen.’

De werkzaamheden behelzen onder meer  het verwijderen van de vaste trap en de installatie van een roltrap en een ‘heel mooie, nieuwe personenlift, zodat al onze klanten, ongeacht een eventuele verminderde mobiliteit, prettig  onze winkel op de eerste verdieping kunnen bereiken. Verder wordt er een aanbouw gerealiseerd, zodat de winkel ook de ruimte heeft die wij nodig hebben om het volledige aanbod aantrekkelijk te kunnen presenteren.’

Eerder gingen al geruchten dat Action zou verhuizen naar het voormalige pand van Blokker en de oude Deka-supermarkt aan het Vlietsend.

Update: Scapino

Scapino Retail in Assen werd gebeld met de vraag wat de consequenties van de verhuizing van Action zijn voor de Scapinowinkel in Krommenie (die zit op de plek waar de Action zou moeten komen). De receptionist is de woordvoerder, want een afdeling perscontacten blijkt er niet te zijn.

De woordvoerder/receptionist weet het niet en volgens hem heeft de afdeling die het wel weet (onroerend goed) ook weinig nieuws. Maar later reageert de eigenaar van het winkelpand aan de Heiligeweg op de reactie van Scapino om een misverstand te voorkomen:

Action verhuist naar de Heiligeweg en de schoenwinkel Scapino blijft daar gevestigd. Om beide winkels voldoende ruimte te kunnen bieden om hun nieuwste type winkel te openen, wordt de bestaande verdieping uitgebreid. Zo wordt Action twee keer zo groot als de huidige winkel aan de Eikelaan. Er komt een verdieping op de Supercoop. De uitbreiding vergt een versterking van de constructie in de supermarkt. Om dat te kunnen realiseren, gaat de Coop vanaf zaterdag compleet verbouwen en opent op 14 september een geheel vernieuwde winkel. Door al deze werkzaamheden kan de verhuizing van de Action pas volgend jaar plaatsvinden.Deel dit artikel:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *